11 SEO tips som kan gi din nettside bedre rangering

Vi har tidligere skrevet en lenger guide om hvordan du kan bli synlig på Google men her er 10 korte tips til hvordan du kan få bedre rangering i Google:

1. Sørg for en god brukeropplevelse

I følge en studie gjort av SEMrush i 2017 så viser den at en av de viktigste faktorene som påvirker din rangering i Google er brukeropplevelse. I følge studien så ser Google på hvor lenge dine besøkende er på siden din, hvor mange sider de ser og flukt frekvensen. Det er nå 2 år siden studien har blitt gjort og dette er faktorer som ikke har blitt mindre viktig. Det høres kanskje vanskelig ut, men alt man trenger å gjøre er å lage en side som er/har:

  • Enkel
  • Rask
  • Godt innhold

2. Skriv godt innhold

Når jeg jobbet i byrå for 5 år siden så gikk vi i møter å sa «content is king». Det har ikke blitt mindre viktig med årene og er minst like relevant nå. Før var det kun viktig å ha innhold, nå er det viktig å ha super bra innhold. Skriv innhold som de besøkende på din nettside vil ha og ønsker! Jeg har tidligere skrevet en egen artikkel om hvordan du kan skrive godt innhold.

3. Hastigheten på din nettside

Det er ekstremt viktig at du har en rask nettside. Jeg har skrevet en egen artikkel om hva du kan gjøre hvis nettsiden din laster sakte. Det er ofte og enkle ting som gjør at nettsiden din øker hastigheten.

4. Link til andre i innholdet ditt

Det å bygge lenker er en viktig del av det å gjøre søkemotoroptimalisering, men mange glemmer å lenke ut fra sin egen side. I følge legenden Rand Fishkin i Moz så gjør lenker ut at innholdet ditt blir mer verdifullt og kan bidra positivt til dine rangeringer. Man bør selvfølgelig kun lenke ut til nettsider som er trygge og med bra innhold.

Lenking fra din nettside kan også bidra positivt på andre måter.Det kan være at hvis jeg f.eks lenker ut til en annen nettside så vil de oppdage nettsiden min. Kanskje de er en potensiell kunde eller kanskje de skriver en bloggpost senere å lenker til meg. Man må som regel gi for å få.

5. Få sterke lenker inn til din nettside

Som en naturlig oppfølger til punkt 4. Lenker inn til din nettside er ekstremt viktig hvis du skal være med å konkurrere i Google. Jeg har skrevet en egen artikkel om hvordan du kan bygge lenker organisk her.

Hvis du investerer tid og engasjement i å lage godt innhold innenfor den nisjen du er i så vil du få lenker. Det betaler seg nesten alltid bestandig å sette seg ned å skrive et blogginnlegg eller en artikkel. Min erfaring er at hvis du skriver innhold uten å tenke på at man skal få lenker, så kommer lenkene. Vær flink til å dele innholdet du har laget på LinkedIn, Facebook-grupper og andre relevante steder.

6. Google Search Console & Google Analytics

Google Search Console og Google Analytics er to veldig fine gratis verktøy som hjelper deg med å forstå søkemotorene og dine besøkende. Data du får fra begge disse 2 kan du bruke for å forbedre din nettside og innholdet på den. Dette er en utrolig effektiv måte å få innsikt på hva som må forbedres og hva som fungerer.

Det finnes ennå flere verktøy som kan brukes i tillegg til disse. Jeg har skrevet om mine favoritter her.

7. URL struktur

Neil Patel sier at URL struktur er super viktig, jeg holder med han i det. Hvis du ikke klarer å forstå hva som befinner seg på en side eller innlegg ved å lese URL, da kan søkemotorene ha det samme problemet. Unngå bruke en url struktur med nummer og koder. Bruk heller URLen til å fortelle hva som befinner seg her. Hvis jeg f.eks skal publisere en post som handler om musikk som øker effektiviteten på jobb. Så kan jeg enten velge:

Søkemotoroptimalisering.com/article/03-11

eller

Søkemotoroptimalisering.com/musikk-som-oker-effektiviteten

Det er så mye bedre når man bruker ord istedenfor koder. Dette er en veldig vanlig «feil» man finner i eldre webshop-systemer og CMSer.

8. Merk bildene dine riktig

I 2019 så bruker man bilder og illustrasjoner for å fortelle hvem vi er. Det er derfor veldig rart at vi glemmer å merke disse riktig. Hvis jeg selger kjoler så burde jeg merke bildene mine både i filnavn og «alt-tag» at det er en kjole. Bilder kan være en kjempe fin kilde til lenker og omtaler.

9. Metabeskrivelser og titler

Ovenfor så ser du en metabeskrivelse som jeg har optimalisert for å få besøkende inn til siden min. Dette er det første dine potensielle besøkende ser når de gjør et søk i Google. Beskrivelse og tittel kan i de aller fleste systemer enkelt oppdateres. I de aller fleste tilfeller vil Google velge å vise metabeskrivelsen som du har laget. I noen tilfeller så kan Google la være å vise din metabeskrivelse.

10. Sosiale signaler

Selv om det er vanskelig å kartlegge helt effekten sosiale medier har på SEO. Studier viser at det har effekt på rangeringer. Selv har jeg gjort noen eksperimenter og sett at indeksering går raskere når f.eks en artikkel er delt på Twitter. Det kan ha vært tilfeldig, men jeg tror oppriktig at det er en viktig faktor. I tillegg så kan sosiale medier være gode plasser å tiltrekke seg kunder, ansatte eller bare få litt klout i sin bransje.

Hvis man som bedrift ikke ønsker eller ikke har ressurser til å satse på sosiale medier så bruk de ansatte for alt det er verdt. Få ansatte til å dele interessante nyheter og blogginnlegg på LinkedIn, Facebook og kanskje Twitter.

11. Jevnlige oppdateringer

Puls er like viktig i nettsider som hos mennesker. Hvis du ikke produserer eller oppdaterer innholdet på din nettside, så vil du til slutt miste trafikk. Jeg anbefaler at man prøver å skrive minst et nytt blogginnlegg eller en ny artikkel hver måned. I tillegg så kan det være greit å sørge for at innhold er oppdatert. F.eks hvis jeg lager en artikkel om hvordan en SEO strategi for 2019 burde se ut. Så bør jeg kanskje heller oppdatere den undersiden i 2020 fremfor å lage en ny artikkel.

 

Legg igjen en kommentar