Google Core Update Desember 2020

Den 03.12.2020 så gikk Google ut på Twitter med en melding om at de nå slipper en ny algoritme-endring. Google har valgt å kalle disse store oppdateringene for «core updates». Dette er store oppdateringer som påvirker søkeresultatet mer enn en vanlig mindre endring i algoritmen. Den oppdateringen som ble sluppet 03.12.2020 virker å være en ganske stor en og har berørt mange nettsider.

Oppdateringen er forventet å rulle i 2 uker men man bør kunne begynne å analysere Google-oppdateringen allerede på onsdag/torsdag denne uken.

I Norge så har vi sett at oppdateringen har berørt ganske mange nettsider innenfor forskjellige sjangre, nedenfor er noen av nettsidene som har opplevd oppgang under Google Core Update Desember 2020:

Nordnet.no

Dnb.no

Sbanken.no

Forløpig så kan man nok derfor konstatere at store brands gjør det bedre forløpig av denne oppdateringen.

Hva bør du gjøre hvis du er negativt berørt av oppdateringen?

Hvis du har gått drastisk ned i trafikk etter Google oppdateringen så burde du først smøre deg med litt tålmodighet. Det er fortsatt mange av endringene som er litt i «limbo». Det som kan være smart er å følge litt med på konkurrenter som virker å gjøre det veldig bra nå. Når Google bekreftet at oppdateringen er ferdig rullet ut så gjelder det å ta grep for å finne ut hva dine konkurrenter gjør som du ikke gjør. Her kan nøkkelen din til gode rankinger ligge og det gjelder derfor å analysere de som har gode resultater.