Hvorfor laster nettsiden min treigt?

Ingenting er mer irriterende enn en treig nettside. De siste årene har det vært en ekstrem utvikling innen internett og enhetene vi bruker som er koblet til internett. Vi forventer å få servert nettsider med en gang uten å vente på et «lasteikon» eller lignende.

Hvis du syntes at din nettside er treg så anbefaler jeg deg å kjøre en test på Google sitt eget verktøy som du finner her. Her kan du enkelt se hva som gjør at nettsiden din er treig.

Vanlige feil som påvirker hastigheten:

  • Store bilder
  • Dårlig server
  • Lokasjon av server
  • Problemer med databasen
  • Font
  • Uoppdaterte temaer eller plugins
  • Feil i kode

Det er som du ser mange grunner til at en nettside er laster sakte. En del av disse tingene er veldig å fikse for en som vet hva man gjør. F.eks så kan det hjelpe mye på å komprimere bilder eller endre font.

Jeg anbefaler at man fikser de enkle tingene som store bilder, font, oppdateringer og sjekker server før man f.eks ser på kode. Dette er ganske enkle jobber:

Store bilder

For å redusere størrelsen på bilder så anbefaler jeg å bruke en tjeneste som heter TinyPng. Her kan du enkelt komprimere bildene dine uten å påvirke kvaliteten. Det er et gratis verktøy i nettleseren.

Server

For å sjekke at alt fungerer med serveren på nettsiden din så anbefaler jeg deg å sjekke med selskapet du har kjøpt server eller webhotell av. De aller fleste nettsider i dag opererer ikke fra en egen server. Hvis du har en egen server så anbefaler jeg at du kontakter personen eller bedriften som drifter den for deg.

Oppdateringer

Dette punktet er spesielt ment for de som har WordPress. Hvis man ikke oppdaterer temaet eller plugins man bruker så kan dette påvirke hastigheten på din nettside. Husk å alltid ta en en backup av nettsiden din før du gjør noen oppdateringer.

Hvor kan jeg få hjelp med å øke hastigheten på siden min?

Jeg hjelper deg gjerne med problemer som ikke ligger i koden. For kodeproblemer så bør man snakke med en utvikler og gjerne den som har laget din side. Hvis det ikke er mulig så hjelper jeg deg gjerne med å komme i kontakt med en dyktig utvikler.

1 comment

[…] er ekstremt viktig at du har en rask nettside. Jeg har skrevet en egen artikkel om hva du kan gjøre hvis nettsiden din laster sakte. Det er ofte og enkle ting som gjør at nettsiden din øker […]

Legg igjen en kommentar