Få tilbake klassisk redigering WordPress

Er du lei av det nye redigeringsverktøyet til WordPress? Gutenberg er fremdeles i oppstartsfasen, relativt nytt og en pain in the ass for mange av oss som bruker wordpress daglig. heldigvis, er det mulig å få deaktivert Gutenberg med noen få tastetrykk. Det er mange veier ti målet, men vi vil anbefale deg å installere en plugin. Dette er en enkel grei måte å bli kvitt Gutenberg på, uten at du behøver å redigere tema, templates eller annet.

Problemet

Problemet med Gutenberg er hvor avansert den nok kan være i forhold til hva en gjennomsnittlig WordPress bruker får ut av den. Ikke misforstå. Det er mange gode funksjoner i Gutenberg, men for selv rutinerte brukere, er det mye mer enn bare å bygge blokker som er problemet. Eksempelvis legger Gutenberg inn egen inline css blant annet, som gjør det problematisk å style på sin egen måte. Men vi har ikke sett noen indikasjoner på at det skader SEO – selv om  mistanken er der.

Det er også en stor utfordring å bygge som en vil, fordi Gutenberg kan finne på å slette den html du selv legger inn (dette kan heldigvis løses med en funksjon i php).

// stop wordpress removing div tags
function uncoverwp_tiny_mce_fix( $init )
{
// html elements being stripped
$init['extended_valid_elements'] = 'div[*]';

// pass back to wordpress
return $init;
}
add_filter( 'tiny_mce_before_init', 'uncoverwp_tiny_mce_fix' );

// stop wordpress removing span tags
function uncoverwp2_tiny_mce_fix( $init )
{
// html elements being stripped
$init['extended_valid_elements'] = 'span[*]';

// pass back to wordpress
return $init;
}
add_filter( 'tiny_mce_before_init', 'uncoverwp2_tiny_mce_fix' );

Hva intensjonen var

Intensjonen til WordPress var å imøtegå blokk byggere som Beaver osv., og det er vel også som forventet, men noen ganger kan det være greit å holde seg til de det kan – lage en CMS som er funksjonell for alle og lett å konfigurere som du vil. Det er jo derfor vi har plugins! Les mer om teknologi på Teknonytt.com.

Hvis du vil lære mer om Gutenberg, vil vi anbefale deg å lese på WordPress sine egne sider. Her får du en omfattende guide, som viser deg hvordan du kan få mest mulig ut av Gutenberg, og en forklaring på hvorfor de valgte å implementere denne finner du her. https://wordpress.org/gutenberg/

Alternativ løsning

Vi har funnet frem til to plguins to kan bruke. Den ene vil deaktivere Gutenberg så du har det klassiske redigeringsverktøyet: https://wordpress.org/plugins/disable-gutenberg/

Den andre gjør du kan fortsette med å bruke Gutenberg,men gjøre den mer funksjonell. Denne heter Stackable og lar deg benytte deg av såkalte custom blocks.

Ja, så håper vi du lærte noe nytt. Hvis du ikke kan kommentere her, så er det fordi vi har brukt en plugin som heter Disable Comments. Det er fordi kommentarfeltet på 99% av alle nettsider, som ikke er etablerte medier, kun får spam i kommentarfeltet. Det er et enormt, globalt problem vi skal ta for oss i en annen artikkel.