Hastighet på nettsiden er viktig for SEO

Det er mange faktorer å ta hensyn til når man søkemotoroptimaliserer(SEO) sin nettside, og en av disse faktorene er webhotellet man velger. Brukerne dine vil ikke like det om siden detter ned jevnlig på grunn av et ustabilt webhotell, og det vil heller ikke søkemotorene.

Stabilt webhotell

Det kan selvsagt være vanskelig å finne ut om et webhotell er stabilt eller ikke før en har prøvd det, men et godt tips er å Google firmanavnet for å finne ut om det er andre som har erfaring med det selskapet du tenker å velge. Dersom du fremdeles er usikker på påliteligheten til selskapet etter å ha gjort dette er det kanskje lurt å velge et annet, eller i hvert fall ikke å binde deg til en lang kontrakt så du eventuelt kan si opp dersom du er misfornøyd etter å ha prøvd dem.

Serverfart viktig for SEO

En annen ting man bør tenke på, og som Google har bekreftet at deres SEO-algoritmer legger vekt på er farten på serveren og din nettside. Således er det lurt å velge et webhotell som har severe i samme land som dine brukere, samt å kanskje ikke velge den billigste pakka dersom din nettside er en stor nettside med mange ressurskrevende scripts.

Sjekk av pagespeed

For å sjekke hvor fort siden din laster, og for å få tips til hvordan du kan forbedre farten på nettsiden har Google et nyttig verktøy som heter PageSpeed Insights. Dette er et enkelt verktøy hvor man bare skriver inn adressen til ens nettside og trykker på ‘analyser’. Etter få sekunder resultatene av analysen i form av poeng på en skala som går fra 0-100 for forskjellige enheter. Om siden viser seg å være treg vil man få opp enkle tips som for eksempel komprimering av kode, bilder og annet som tar som tar stor plass.