Nyttige verktøy til webdesign – Del 2

Webdesign er, kanskje, den aller viktigste delen i veien mot å skape en nettside. Det er så mange deler av prosessen, som er utrolig viktig for brukeropplevelse og funksjonalitet. Du er kanskje vant med programmer hvor du kan utføre deler av webutviklingen, men ville det ikke være deilig å kombinere mange av disse funksjonene? Dette er artikkelserie i 5 deler hvor du får en liste over de mest aktuelle verktøy til å gjøre webdesign mer effektiv og mindre komplisert, til nytte fra A til Å. Du leser nå i DEL 2 i nyttige verktøy til webdesign og kan gå til DEL 1 ved å klikke her.

AFFINITY DESIGNER

Affinity Designer er fra Serif, og har blitt kalt «Photoshops død» av noen, og det er lett å se hvorfor. Appen er ufattelig bra designet og er blitt lagd med tanke på å være et dedikert verktøy til webdesign og grafisk design. Affinity er et alternativ til Creative Suite, noe som øker i omfang.

Det er noen funksjoner som er verdt å nevne:

  • Du kan justere lag, uten å ødelegge dem. Noen som egentlig betyr at du kan justere bilder og vektorer uten at det går utover bildekvalitet.
  • Det er mulig å zoome inn 1 million prosent (Photoshop har bare 32000). Dette er spesielt nyttig når du jobber med vektorbilder, siden du kan komme veldig nær inn på objektet og perfeksjonere.
  • En annen nyttig egenskap, er muligheten til å omgjøre, angre og gå tilbake i historie. Du kan faktisk gå tilbake 8000 ganger! Noe som er helt vilt.

Selve designelementet er kjent mark. Når du beveger deg over fra Photoshop til programvaren fra Affinity, er det en liten læringskurve å gå gjennom, noe som kan være en utfordring for noen. Men Affinity klarer å holde selve utformingen generisk og fjerner alle distraksjoner. Det er lett å begynne design med en gang.

Alt i alt, er Affinity definitivt verdt et forsøk og er en reell utfordrer til Photoshop, Sketch og Illustrator.

Se andre ressurser for Internett på http://www.lenkekatalogen.no.

AVOCODE

Avocode gjør det ekstremt enkelt å utvikle frontend til å kode nettsider eller apps, fra design du har laget i Photoshop eller Sketch. Det er utviklet av samme team, som står bak CSS Hat og PNG Hat, så det er ikke overraskende, at de har tatt prosessen med å eksportere designelementene til en fiks ferdig nettside – eller nesten da – et steg videre. Det finnes andre løsninger, som gjør mye av det samme, men i Avocode kan du synkronisere Photoshop tillegget, PSD, inn i Avocode med ett klikk.

Avocode vil raskt analysere PSD-filen eller Sketch-filen og omforme det til et nydelig brukergrensesnitt. Du vil ha full kontroll over hvordan du eksporterer ulikt innhold, inkludert SVG-eksport som standard.

Du kan også klikke på elementer i designet og klippe-og-lime det inn et tekstredigeringsprogram, som du velger selv. Her får du alt du trenger til koding – forhåndsvisning av designet, tilgang til alle lag og eksport av de ulike elementene. Det beste, er at du ikke behøver Photoshop eller Sketch for å bruke programvaren. En programvare kan ikke nødvendigvis erstatte en webutvikler, men du kan bruke Avocode til å legge fundamentet for morgendagens suksesser, når vi kommer til webdesign og bygge nettsider.

Få flere tips om nyttige verktøy til webdesign i DEL 3