Nyttige verktøy til webdesign – Del 1

Webdesign er tilnærmet umulig å få til uten gode verktøy. Teknologien utvikles hele tiden, standarder oppdateres, og hele tiden kommer det nye ting på markedet. Ting, saker, verktøy og programvare, som vil gjøre livet ditt som webdesigner en anelse lettere – og hjelpe med bedre resultater! Dette er DEL 1 av 5 i nyttige verktøy til webdesign.

Statiske opptegninger blir mindre nyttige etter hvert som linjen mellom webdesigner og webutvikler gradvis viskes ut. Siden vi jobber tetter sammen må vi begynne å bruke nye verktøy for å få en mer effektiv prosess. Her kommer det en liste over noen nyttige verktøy, men ikke bli alt for avhengig av de ulike, fordi det kommer sannsynligvis noe nytt på markedet som vil gjøre disse overflødige på et eller annet tidspunkt.

Noen av de verktøy og programvare du finner listet opp her koster penger, men det er mulig å finne rabattkoder til programvare, og noen ganger er det salg med store rabatter.

PATTERN LAB

Pattern Lab er basert på ideen om «Atomic Design». Tanken bak dette er å ha komplette systemer for design, i stedet for å fokusere på nettsider alene, hvor du designer helt ned på «atom-nivå» og bygger opp et sett av komponenter nettsiden drives av. Her vil alle komponentene kunne brukes om og om igjen, uavhengig av hverandre, noe som vil manifesteres i en mal.

Pattern Lab er i kjernen en statisk sidegenerator, som syr sammen ulike UI-komponenter (Brukergrensesnitt). Men det er mye mer du kan bruke Pattern Lab til. Du har muligheten til å legge ulike UI-mønstre inni hverandre og designe med dynamisk data. Den vil også gi deg muligheten til å gjøre nettsider mobilvennlige. Funksjonaliteten til Pattern Lab er også fullt ut mulig å utvide etter behov.

VIVALDI

Noen ganger kan de beste verktøy være noe så simpelt som en nettleser. Vivaldi er en lynrask og pålitelig nettleser for viderekomne. Vivaldi er utviklet av de samme personene bak Opera. Kallenavnet til Vivaldi er «nettleser for våre venner», og den bruker mye nyttig teknologi slik at du kan benytte den over hele nettet: JavaScript og React er brukt til å lage brukergrensesnittet, sammen med Node.js og masser av NPM-moduler.

Vivaldi er en av de mest tilpasningsdyktige nettleserne du finner, og den har masser av nyttige funksjoner, som en kommandolinje, et panel til å ta notater, faner kan legges sammen, og web-paneler gjør det mulig å legge alle favorittsidene på et sted, for enkelt å bla rundt i dem.

Les videre i DEL 2