Webdesign – Bli synlig på nett

Det er viktig å være synlig på nettet i dag. Dette stiller store krav til deg som privatperson om du vil ha bloggen din lest av mange og til bedriften, som ønsker å selge varer via internett. Derfor er det en rekke spørsmål du må ta stilling til før du setter i gang med å lage en ny nettside eller blogg. Du må avgjøre hva siden skal brukes til og hvem er det som er målgruppen. Skal siden kun brukes til informasjon eller skal den ha en funksjon hvor brukerne kan bestille tjenester? Og så er der selvfølgelig spørsmålet om webdesign. Skal du gjøre jobben selv eller få andre til å lage siden for deg. Så det er mange ting å tenke på før vi i det hele tatt har kommet i gang med nettsiden.

Hvordan skal siden se ut

Webdesign er selvsagt viktig, men det er faktisk like viktig at innholdet på siden fanger oppmerksomheten til leseren. For eksempel, har du en låneside er det kanskje smart å ha en lånekalkulator for å fange oppmerksomheten til besøkende. Dette gjelder spesielt private, som har en blogg og som ønsker seg mange følgere. Selve designet på siden er med på å fange oppmerksomheten til folk, men er innholdet dårlig skrevet eller ikke interessant for den som besøker siden, da blir det lite trafikk. Når det gjelder utseende av nettsidene, også kallet webdesign, så kan vi sammenligne dette med mat-varer i supermarkedet. Når du er i butikken for å handle mat, så er det ofte utseende på den enkelte matvarer som avgjør om vi kjøper den eller ikke. Det samme gjelder med nettsiden og utseende på en blogg. Mottar du en invitasjon til å følge en blogg, så er det ofte slik at folk flest har folk gjort seg en mening om bloggen så snart de har sett utseendet. Derfor er det veldig viktig å finne et design til din blogg eller nettside, som fanger folks interesse og gjør at de blir værende på siden og leser innholdet.

Kjøpe eller lage selv

Mange velger å kjøpe en ferdig mal eller template som de også kalles. Her trenger du kun å fylle inn tekst og bilder, resten er satt opp på forhånd. Spesielt WordPress har blitt veldig populært de siste årene og her finner du et enormt utvalg av templates som kan brukes gratis. Dette er en veldig bra løsning om du skal lage en blogg. En annen mulighet er å kjøpe spesielle templates fra ulike selskaper som tilbyr slike tjenester. En slik template koster ikke mye og da kan du endre teksten til ditt behov, sette inn nye bilder og da er siden klar til bruk.
Som bedrift er det kanskje litt andre behov som gjelder, spesielt om bedriften din skal selge varer eller tjenester (sjekk denne nettsiden for vektskiver f.eks., Gorilla Sports bruker WordPress, men har spesialtilpasset siden). Derfor er det mange som søker hjelp hos digitale byråer. Slike byråer jobber med digitale plattformer og kan hjelpe med utforming av nettsider som er spesialtilpasset til mobile enheter. Eller de kan hjelpe deg med å bli synlig på sosiale medier, slik at bedriften din får vist seg frem på Facebook, Instagram eller Twitter. Valget er selvsagt ditt eget, men det er liten tvil om at en bedrift har et langt større behov for synlighet om det skal bli en suksess og det kan være vanskelig å få til alene.