De største teknologitrendene som påvirker innholdsmarkedsføring

Betydningen av teknologi når det kommer til markedsføring kan ikke ignoreres. Vel, teknologien endrer seg for hver dag som hjelper folk til å markedsføre virksomheten sin på en bedre måte. Det har også endret måten bedrifter markedsfører produkter på. Dette er grunnen til at det er fornuftig å forstå betydningen av teknologi i markedsføringsindustrien.

Den nyeste teknologien tilbyr mange fordeler for bedrifter så vel som merkevarer. Det endrer måten markedsførere gjør jobben sin på og lager strategier på. Ved hjelp av effektive teknologier kan du enkelt håndtere markedsføringsstrategien din. Hvis du driver en bedrift, bør du prøve å finne den beste markedsføringsstrategien i henhold til din bedrift. Ved hjelp av dette kan du enkelt nå din målgruppe.

I tillegg til dette er det mange andre grunner som øker betydningen av markedsføringsteknologi. Før du skal markedsføre bedriften eller merkevaren din, bør du vite om fordelene ved å bruke de nyeste teknologiene. Hvis du jobber i markedsføringsavdelingen til bedriften din, kan du kanskje også vite om fasilitetene som teknologien bringer i markedsføringsfeltet. Nå trenger du ikke investere mye penger i tradisjonelle markedsføringsmetoder som avisannonsering og TV-reklamer.

Teknologien har ikke bare endret hvordan man gjør markedsføring, men den har også hatt innvirkning på andre bransjer, alt fra å kjøpe hus på nett, over til sjakk og lære om sluttspill eller online Texas Holdem til å bestille frisør på nett, det er mange eksempler på hvordan teknologi har endret forskjellige bransjer.

Hvilke teknologitrender påvirker innholdsmarkedsføring i dag?

Her er fire trender å vurdere:

 • Kunstig intelligens (AI)
 • Talesøk tar over
 • Husk kompetansegapet
 • Ikke glem de gyldne gamle

AI og bots er definitivt trender, og gjør det lettere for deg å tilpasse innhold. AI kan samle og tolke enorme mengder data på sekunder. Dette hjelper innholdsmarkedsførere til å lære mer om sine målgrupper og levere innholdet de ønsker.

Talesøk fortsetter å vokse i popularitet. Men ny teknologi resulterer ofte i kompetansegap fordi arbeidsplassen ikke kan holde tritt med utviklingen. Så det er viktig for innholdsmarkedsførere å lære å bruke og omfavne den nye teknologien. Å selv om det stadig dukker opp nye teknologier så må man ikke ignorere de gyldne gamle.

Hva bør bedriften din gjøre for å tilpasse seg disse trendene?

Kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens er her for å hjelpe oss. Ikke ta over jobbene våre. Bruk AI til å lage personlig tilpasset innhold basert på demografi, interesser, handleatferd, plassering og mer.

Stemmesøk

Flere mennesker bruker sine mobile enheter og digitale assistenter for å finne svar på spørsmålene deres. Det betyr vanligvis at de mottar svaret fra topprangeringsresultatet, ofte uten å se det eller klikke på det. Talesøk er lengre (3-5 ord) enn tekstsøk (1-3 ord) og er hovedsakelig spørsmål. Når du lager innhold, tenk på hva slags spørsmål brukerne sannsynligvis vil stille og deretter svare på dem.

Innholdsmarkedsføring er ikke bare blogging. Det er lett å tenke at innholdsmarkedsføring handler om blogging. Men det er ikke tilfelle. Bruk forskjellige kanaler, formater og medier for å passe til publikum og mål.

Sosiale medier

Det handler ikke bare om å velge hvilke sosiale medier som skal brukes, men også å velge riktig format for innholdet ditt. For eksempel bringer Instagram regelmessig ut nye funksjoner for brukere å publisere innhold og engasjere seg med publikum, spesielt med Stories .

Epost markedsføring

Ikke en ny teknologi, men fortsatt populært. E-postmarkedsføringskampanjer gir en enorm avkastning og når du legger til automatisering i miksen, får du enda bedre avkastning ettersom du kan sende tidsriktig og relevant innhold.

Videomarkedsføring

Du kan ikke unnslippe det faktum at video nå er en stor del av livene våre på nettet:

 • Nesten 5 milliarder videoer blir sett på Youtube hver eneste dag.
 • Gjennomsnittlig daglig videovisning på Facebook er nå over 8 milliarder .

Enten du bruker live video som Facebook Live eller lager produktvideoer og opplæringsprogrammer for YouTube, kan videomarkedsføring være en effektiv måte å engasjere og utdanne publikum.

Podcasting

Ikke alle har tid til å lese blogginnhold, men de har tid til å lytte til innhold, kanskje under den daglige pendlingen til jobben eller mens de gjør husarbeid. Det er en av grunnene til at podcaster har blitt mer populære, og hvorfor innholdsmarkedsførere bruker dette mediet for å kommunisere budskapet sitt.

Hva er fremtiden for innholdsmarkedsføring?

Med alle disse nye teknologitrendene, hvordan kommer industrien til å se ut om fem eller ti år? Ingen vet sikkert, men her er tre ting å implementere i innholdsstrategien og planleggingen.

 • Optimalisert innhold
 • Innholdsmarkedsføring må endres. Akkurat nå oppveier innholdsproduksjonen etterspørselen

Optimaliser eksisterende innhold i stedet for å publisere nytt innhold. For eksempel:

 • Oppdater metatitler og beskrivelser.
 • Forbedre kvaliteten på teksten din, inkludert overskrifter og call to action-knapper.
 • Sjekk at interne og eksterne lenker fungerer og er oppdaterte.
 • Forbedre bilder og videoer

Nyttig og personlig innhold

Avanserte teknologier som AI og Bots finnes for å hjelpe oss med å generere nyttig innhold som folk vil ha. De kan utfylle vår innsats for å gjøre innhold mer personlig, og ironisk nok, mer menneskelig.

Siste tanker

Nye innholdsmarkedsføringsteknologier dukker opp hele tiden. Nøkkelen er å velge hvilke du vil fokusere på for virksomheten din og sørge for at du har ferdighetene til å maksimere dem.

Hvis du vil at innholdsmarkedsføringen din skal lykkes:

 • Gjør innholdet ditt nyttig og personlig.
 • Bruk ulike typer og formater av innhold.
 • Lær av fortiden og tilpasse deg raskt til nåtiden.