Dette kan du gjøre for å øke dine rangeringer

SEO er et stort fag og det finnes ganske mange forskjellige råd til hvordan du kan optimalisere nettsiden din for søkemotorene. I samarbeid med nettsiden Søkemotoroptimalisering.com så har vi laget en oversikt over de 5 viktigste tingene du kan gjøre for få mer organisk trafikk inn til din nettside.

Vi har valgt ut de 5 mest effektive tingene du kan gjøre med din nettside off-site og on-site. Det er ting du kan gjøre selv og som ikke koster deg en eneste krone, med mindre du leier noen inn for å gjøre jobben.

Lenker

Lenker er den mest effektive måten å få trafikk inn til din nettside. Den mest effektive måten å få lenker på er å se på tidligere omtaler og få disse til å lenke til nettsiden din. I tillegg så kan det være svært effektivt å få samarbeidspartnere til å lenke til nettsiden din.

Det er ekstremt viktig å overholde Google sine retningslinjer og man skal derfor ikke kjøpe lenker fra andre nettsider. Derfor så kan et godt alternativ til dette være å skrive gjesteinnlegg på blogger og nettsider innenfor din bransje. I tillegg til SEO-verdien dette gir så viser dette at du har kunnskap og kan virke veldig positivt for potensielle kunder. Du kan lese en komplett guide til hvordan du kan bygge lenker her.

Innhold

Alle nettsider må ha unikt og bra innhold dersom de ønsker å rangere høyt i Google. Hvis du ønsker å få organisk trafikk inn til din nettside så må du investere tid i å skrive godt og langt innhold som gjerne er på mellom 500-1500 ord. Man skal skrive godt fremfor langt, kvantitet overgår ikke kvalitet.

Hvis man er usikker på hvordan man skal skrive om sine produkter eller tjenester så kan man gjerne se på konkurrentene. Gjør noen søk på de ordene du ønsker å rangere på og se på hva slags innhold som rangerer på førsteplassen. Bruk det som inspirasjon, lag din egen vri på det og gjør det bedre.

Metabeskrivelser og titler

Dette er tittelen og beskrivelsen du ser når du gjør et søk i Google. Det mange ikke vet er at du kan styre både tittel og metabeskrivelse selv. Disse kan du optimalisere som om de var annonser med målet om å få de som søker til å klikke på din nettside.

Metabeskrivlser er ikke direkte en rangeringsfaktor men vi vet at Google vurderer CTR fra søkeresultatet i sin algoritme. Det betyr at Google ser på forholdet mellom hvor mange som søker etter noe og klikker seg inn på din nettside.

Hastighet

Vi har tidligere skrevet en artikkel om nettopp hvor viktig hastighet på din nettside er.  Hvis din nettside ikke har optimalisert hastigheten så kan man ikke forvente å bli rangert høyt opp i søkemotorene.

Du kan sjekke hastigheten til nettside selv ved å bruke Google sitt eget verktøy. Det er gratis og gir deg alt du trenger å vite for å optimalisere nettsiden din ytterligere.

HTTPS

Sikkerhet er blitt ekstremt viktig for Google og andre søkemotorer. Det er derfor veldig viktig at nettsiden er kryptert. Dette har blitt en rangeringsfaktor og de aller fleste nettsider har gått over til HTTPS.

Det er ikke vanskelig å sette opp HTTPS, alle tilbydere av hosting tilbyr dette gratis. Hvis man bytter fra HTTP til HTTPS så er det viktig at man husker å sette opp redirects slik at man ikke får noen brutte lenker. Hvis du har Wordpress så finnes det utrolig mange gode plugins som løser dette for deg på en god måte.