Satser din bedrift på SEO?

Stadig flere bedrifter satser på søkemotoroptimalisering for å skaffe seg flere kunder. Likevel er det fortsatt en del bedrifter som ikke satser på søkemotoroptimalisering uten at de aner risikoen de bærer. For hvis du ikke tenker på SEO så er det bare et spørsmål om tid før noen konkurrenter begynner med det eller at det kommer noen inn fra sidelinjen.

Det er faktisk flere bedrifter i Norge som faktisk jobber kun med å finne nisjer hvor de kan bruke sine teknikker på markedsføring og SEO for å samle inn leads. Deretter så selger de disse til høystbydende, da står man plutselig i konkurranse med alle konkurrenter. Et godt eksempel på slike nettsider er nettsiden solcellepaneler.com. Her har man bygget opp en nettside med alt av informasjon og denne siden skal helt sikkert brukes til å samle opp leads.

Hvis du og dine konkurrenter ikke tenker på SEO så kan du være sikker på noen andre ser muligheten. Når først en aktør kommer på banen så kommer det gjerne flere etterpå.

Hvordan komme i gang med SEO?

Når du som bedrift skal satse på SEO så er du nødt ti å ta et valg tidlig. Ønsker du å gjøre jobben selv eller ønsker du å leie inn noen til å gjøre jobben. Fordelen med å leie inn ekstern hjelp som en SEO-konsulent eller lignende er at man kommer i gang raskt. Hvis man skal lære selv så tar det gjerne litt tid før man kommer i gang og man kan naturlig nok gjøre noen feil i starten. Fordelen med å gjøre det selv er at du reduserer kostnaden betraktelig på SEO i fremtiden.

Hvis man velger å hyre inn hjelp til SEO fra et byrå, konsulent eller frilanser så er man nødt til å gjøre litt undersøkelser. Spør om referanser og les anmeldelser på Google. Det finnes dessverre mange gråstein i denne bransjen.

Dette trenger du for å komme i gang:

  1. Tilgang til nettsiden din
  2. Gjerne installer Yoast dersom du har wordpress
  3. Kjøp deg tilgang på et verktøy som Mangools eller Semrush
  4. Google Analytics

I starten så trenger du faktisk ikke noe mer enn dette. I første omgang så anbefaler vi at man går igjennom metabeskrivelser og innhold. Lag metabeskrivelser som er optimalisert som annonser og på innhold så anbefaler vi at man skriver rundt 800 ord per underside. Innholdet bør være optimalisert med riktig titler.

Hvor lang tid tar det å få resultater?

Resultater fra SEO kan ta lang tid og kort tid. Hvor lang tid det tar avhenger av konkurransen, hvor mye linker et domene har og hvordan Google behandler nettsiden. Heldigvis så har man verktøy som Google Search Console som man kan bruke aktivt for å få Google til «oppdage» endringene man har gjort.