Hvordan lage en affiliate side i 2020?

Veldig mange sier at tiden for affiliate-virksomhet er forbi, men dette er ikke helt sannheten. Tiden hvor man kunne smelle opp en nettside på 1-2-3 er forbi og det er ikke mulig å tjene penger på denne modellen. I dette blogginnlegget skal vi skrive litt om hvordan du kan lage en vellykket affiliate-nettside i 2020.

Alt om affiliate leser du her

Velg riktig nisje

Dette er utrolig viktig når du skal starte en affiliate nettside i 2020. Veldig mange ferske affiliates hopper på de vanskeligste nisjene med en gang. Eksempler er forbrukslån og casino. Dette er nisjer hvor det er stor konkurranse og de som i dag tjener mye penger på dette er såkalte «super affiliates». Det er nesten sjanseløst å gå mot disse i 2020.

Tenk heller at du ønsker å velge deg ut noen nisjer. Finn frem Google sitt søkeverktøy og velg deg en nisje hvor du ser det er mulig å ta en possisjon ganske raskt. Det bør selvfølgelig være noe du kan tjene penger på og ikke minst hvor det i dag er konkurranse.

Lag en nettside med kvalitet

Veldig mange forbinder affiliate-nettsider med lav kvalitet. Det betyr innhold som er skrevet på 5 minutter og gjerne en lite troverdig nettside. Hvis du skal lykkes med affiliate i 2020 så er du nødt til å legge inn arbeid i nettsiden din. Det betyr at du må skrive godt innhold og strukturere nettsiden på samme måte som du ville gjort hvis det var din bedrift.

Vi anbefaler at man legger inn:

  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Firmanavn som eier nettsiden
  • Forfatter-profiler
  • Om oss-seksjon

Vi prøvde å lete for å finne noen gode eksempler på gode affiliatenettsider. Dette fant vi flere gode eksempler på men nettsiden Sove.nu er et veldig godt eksempel på en nettside som oppfyller alle de formelle gode kravene som gir seriøsitet.

Bruk søkeordsdata når du lager innhold

De som lykkes med affiliate, de skriver for volum. Det betyr at de skriver innhold for dem som søker etter noe. Det finnes veldig mange gode verktøy for å finne søkeord. Hvis du ønsker å investere noen kroner i et verktøy så kan LongtailPro eller Kwfinder være noen gode alternativer.

Veldig mange som er ferske på affiliate skriver om det de tror folk søker etter. Det resulterer i at man skriver en artikkel, blogginnlegget eller en underside som du finner. Likevel så spiller dette liten rolle hvis det ikke er noe søk på dette.

Linker

Veldige mange norske reklamebyråer og digitale byråer prøver å fortelle deg at linker ikke er viktig. Dette er ikke tilfellet, linker teller fortsatt veldig mye. Faktisk mye mer enn alt annet. Veldig mange nybegynnere på affiliate tror at alle linker teller like mye. Derfor linker de fra både stort og smått de kommer. Dette kan skade nettsiden mer enn det faktisk hjelper, derfor anbefaler vi at man heller prøver å skaffe kvalitetslinker.

Sjekk linker på Ahrefs for å se kvalitet

Det finnes mange verktøy som forteller deg verdien på en lenke men det sikreste er å bruke Ahrefs sitt verktøy. Da bør du se på hvilken DR (domain rating) domene har.

Direkte avtaler istedenfor å gå igjennom nettverk

Veldig mange starter med affiliate igjennom et affiliate-nettverk. Det kan være mye mer lønnsomt å få direkte avtaler. Hvis du f.eks lager tester og promoterer graviditetstester på din nettside så kan det være lønnsomt å heller få en direkte avtale med de som selger slike tester, som eksempelvis Selvsjekk.com, enn å gå igjennom et nettverk.