Nyttige nettsteder til å finne freelancere

Webutviklere har ofte et behov for å delegere oppgaver til freelancere, noe som kan være både økonomisk og fornuftig, fordi det er mange dyktige skribenter, illustratører og kodere, som kan leies inn til et eller flere prosjekter. I mange tilfeller er det forsvarlig å unngå ansettelser og heller forholde seg til freelancere nettopp for å kutte kostnader og bruke ekspertise når det er nødvendig.

Teknologi gjør det mulig å holde møter, dele informasjon og få tilgang til prosjekt, dokumenter mv. bare det er tilgang til internett. Her kan du lese noen ord om de største plattformene, som er spesialisert på å knytte sammen freelancere og oppdragsgivere. Det kan lønne seg å kjøpe aksjer i flere ulike skribenter for eksempel, så du kan se kvaliteten til flere, før du bestiller de helt store oppdragene. Kvalitet kan nemlig variere veldig.

Upwork – god på langvarige prosjekter

Upwork er en gammel traver i bransjen. Her kan du lage kontrakter med håndplukkede freelancere innenfor det meste, enten det er skrivetjenester, programmering eller annet. Du kan lage langvarige prosjekter og tildele avregning etter milepæler. Dette skaper en trygghet både for deg og den som jobber for deg.

Upwork er kjent for å være veldig hands on, hvor det kun er aktive brukere som er synlig i feeden. De opererer også med premium abonnementer, men i utgangspunktet er det gratis. Når du velger en til å ta et oppdrag for deg, vil det koste en prosentandel i gebyr for selve transaksjonene. Men på den andre siden, om du ikke er fornøyd med kvaliteten på jobben kan du klage. Så med andre ord er du i det minste sikret om ikke jobben blir gjort. Vi kan si, at Upwork er et sted hvor kvalitet er satt høyt og prisen er gjerne høyere på grunn av dette. Alternativet behøver ikke å være så mye bedre.

Fiverr – god på billig og bra kvalitet

Fiverr er en stor aktør i dette segmentet. Her får du tilgang på skribenter, illustratører og programmerer. Kvaliteten her er veldig varierende, og det er ofte kommunikasjonsproblemer som står i veien. Et typisk problem, er at en eventuell oppdragsyter tar en jobb og gir inntrykk av at han/hun kan mestre oppgaven, noe som ofte gjelder for de aller billigste. Etter en angitt tidsfrist får du levert jobben, og du kan lage en klage veldig enkelt om du ikke er fornøyd. Her er Fiverr veldig gode og det er sjeldent noen problemer om du ikke er på samme bølgelengde som oppdragsyter.

Les omtaler flittig hvis du skal bruke Fiverr, fordi dette er gode kilder til å se om en aktuell freelance arbeider passer for deg.