Hvorfor er en funksjonell nettside så viktig for SEO?

Enhver aktør som driver en nettside bør fokusere på en rekke ting for å optimalisere nettsiden sin. Det fører ikke bare til fornøyde kunder eller brukere, men også langt bedre resultater når det kommer til synlighet på ulike søkemotorer, som blant annet Google.

Rangering på søkemotorer er også kjent som SEO, som betyr søkemotoropptimalisering. Målet med SEO er å rangere høyest mulig på de ulike søkemotorene på nettet, hvor Google er den mest populære.

SEO er i bunn og grunn gratis markedsføring, og derfor bør alle som tilbyr tjenester og tilbud på nettet gjøre sitt ytterste for å tilby en nettside av ypperste kvalitet. Det vil igjen forbedre rangeringen deres på de ulike søkemotorene.

Så, uansett om du driver et online casino, klesbutikk eller annet på nettet, gjør ditt ytterste for å rangere høyest mulig på de ulike søkemotorene.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor en funksjonell nettside er viktig for å kunne rangere høyt på ulike søkemotorer.

Hva er SEO?

La oss se nærmere på hva SEO faktisk er. SEO er en forkortelse av «Search Engine Optimazation», og omtales som oftest som søkemotoropptimalisering på norsk. SEO går i all hovedsak på å få nettsider til å rangere høyere på søkemotorer, som Google eller Yahoo.

Mange mennesker finner det de leter etter ved hjelp av Google for eksempel, og derfor er SEO svært viktig. Grunnen til det er at jo høyere en nettside er rangert, desto flere klikk og besøk vil den få.

Det er imidlertid en rekke ulike faktorer som spiller inn for å avgjøre hvor høyt en nettside rangerer. Hvis en nettside klarer å oppfylle kriteriene, og i tillegg tilbyr innhold av ypperste kvalitet er sjansene store for at den rangerer høyt.

Hva gjør en nettside funksjonell?

Det er mange faktorer som spiller inn for å gjøre en nettside funksjonell og optimal for bruk. Vi har sett nærmere på disse nedenfor for å gi en god oversikt over hva som ventes av nettsider i dag.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er noe som er etterspurt på enhver nettside. Det er viktig at siden er enkel å navigere og at de ulike funksjonene og tjenestene er lett tilgjengelige.

Dette er også noe som er med på å avgjøre rangeringen når det kommer til SEO, og hvis en nettside ikke har alt på stell, vil det utvilsomt trekke ned på resultatet.

Lastetid

Hvem har vel tid til å vente i flere sekunder på at en side skal laste? Vi er storforlangende i disse dager og vi forventer at nettsider skal laste umiddelbart. Med tanke på dagens teknologi er det kanskje ikke rart at forventningene våre er høye, og derfor er det viktig at nettsider laster så raskt som overhodet mulig.

Jo raskere en nettside laster, desto bedre vil denne nettsiden rangere på de forskjellige søkemotorer.

Oppdatert innhold

Innholdet på en nettside er blant det viktigste når det kommer til SEO. Det er viktig at innholdet på siden er oppdatert i henhold til det som skjer i skrivende stund. Det betyr med andre ord at nettsider som fokuserer på oppdatert innhold om Premier League, ikke kan skrive om noe som har skjedd for 20 år siden.

Kontinuerlige oppdateringer av innholdet på siden, og naturligvis av god kvalitet, vil sørge for å hjelpe siden å rangere høyere.

Funksjonalitet av ypperste kvalitet

For at en nettside skal kunne dra nytte av gratis markedsføring i form av SEO, er det viktig at alle tjenestene de tilbyr er av ypperste kvalitet. Det er også viktig at nettsiden er oppdatert og i utmerket tilstand.

Det er ikke rart at personer med SEO-erfaring er ettertraktet i disse dager, og etterspørselen vil utvilsomt øke med årene.