Viktig å snakke kundenes språk

For å kunne øke salget ved hjelp av SEO, eller søkemotoroptimalisering, er det ekstremt viktig å bruke samme språk som kundene dine. Mange bedrifter faller for fristelsen til å bruke internt bransjespråk også ut mot kundene.

Hvis du for eksempel selger briller eller mobiltelefoner, øker du ikke salget ved å bruke ord som synshjelpemidler og terminaler. For at du skal kunne dra nytte av SEO, er du nødt til å bruke de samme ordene som kundene dine søker med på nettet.

Gratis trafikk til nettsiden din

Riktig bruk av SEO kan gi deg relevant og gratis trafikk til nettsiden din. Derfor vil det alltid lønne seg å jobbe strategisk med SEO over tid. Vi kaller det organisk trafikk, altså at kundene havner på nettsiden din når de søker etter det de ønsker på Google. Det beste med organisk trafikk er at den er relevant og helt gratis, sammenlignet med andre markedsføringskanaler. Du betaler verken for antall klikk eller antall annonsevisninger.

Rundt 40 % av alle klikk på søkeresultatsidene til Google er på organiske treff. Du bør derfor sørge for at din bedrifts nettsider kommer langt opp hos Google, og det er bare én måte å gjøre det på – nemlig å lage relevant innhold av høy kvalitet. Algoritmene til Google endrer seg kontinuerlig, og de blir stadig bedre til å skille klinten fra hveten. Har du god kvalitet på innholdet på nettsidene dine, vil du bli belønnet av Google og klatre oppover på resultatsiden. Målet ditt bør være å alltid holde deg innenfor topp fem. Da er du sikret en god trafikk til nettsidene dine.

Brukeropplevelsen av nettsidene dine er helt avgjørende

At kunder får en god brukeropplevelse når de besøker nettsiden din er helt avgjørende for å få en god plassering hos Google. Strategisk jobbing med SEO gir deg bedre synlighet, samtidig som det hever brukeropplevelsen og dermed fører til økt salg.

Hold deg oppdatert

Det er viktig at du holder deg oppdatert på den fortløpende utviklingen innen din bransje. Et godt arbeid med SEO kan hjelpe deg med å fange opp endringer i søketrender, slik at du til enhver tid kan justere budskapet i tråd med målgruppen din sine søk på nettet.

Riktig jobbing med SEO kan gi deg en stor konkurransefordel overfor dine konkurrenter. Konkurransen om synlighet på nettet blir stadig hardere, så her gjelder det å være påskrudd til enhver tid.

Dette må du tenke på når det gjelder SEO

Når du skal begynne med SEO-arbeid, bør du først ta en grundig gjennomgang av tekstene, bildene og eventuelle videoer på nettsidene dine. Lag en plan på hva de ulike sidene skal inneholde, basert på hva du tror kundene dine er ute etter når det gjelder informasjon.

Husk også at Google kontinuerlig gjennomfører oppdateringer på algoritmene i deres søkemotor. Disse oppdateringene kan føre til endringer i utvalget av søkeresultater. Algoritmene til Google er nå blitt så avanserte at de belønner relevans og kvalitet på innhold mer enn de belønnet metatitler og beskrivelser.

Vær tålmodig

Det er viktig å være tålmodig når du jobber med SEO. Det kan nemlig ta litt tid før du får synlige resultater. Husk at SEO er noe du bør fokusere på hele tiden, og ikke bare i perioder, for å oppnå best resultater.

Ofte kan det ta alt fra tre til seks måneder med systematisk SEO-arbeid før du kan merke en forskjell på salget.

Alle undersider er like viktige

Husk at Google ikke betrakter nettsiden din som en helhet. Det er derfor viktig at hver underside også er relevant med tanke på hva kundene dine søker etter. Riktig indeksering av undersider er derfor viktig.

Det vil alltid lønne seg å leie inn ekspertise når du skal starte SEO-arbeid på dine nettsider. Et godt sted å starte er med en grundig søkeordsanalyse, slik at du kan kartlegge alle relevante nøkkelbegreper og søkeord. Denne søkeordsanalysen legger så grunnlaget for videre SEO-arbeid.

Når du har lokalisert alle relevante søkeord og søkefraser, bør du legge en strategi for å oppnå en bedre synlighet basert på organisk trafikk. For noen bedrifter kan det være nødvendig å implementere tekniske løsninger på nettsidene for å optimalisere innholdet.

Én ting er imidlertid sikkert, du kommer ikke til å angre på at du begynte å fokusere på SEO. Resultatene dine vil bli bedre på sikt. Kanskje øker salget såpass at du blir nødt til å videreutvikle nettsidene til bedriften din. Da kan en VPN-løsning være lurt. Les mer om VPN for Norge her.