Hvorfor SEO blir stadig viktigere for din bedrift

I dag er første kontaktpunkt med potensielle kunder for de fleste bedrifter gjennom digitale flater. Det kan være gjennom sosiale medier, nettsider eller publikasjoner, men uansett hvor du befinner deg på nett, har synlighet aldri vært viktigere. Nettopp derfor har SEO blitt en stadig større del av selskapers markedsføringsstrategi. Det er gjev kamp om kundene og spesielt i digitale bransjer har konkurransen blitt intens.

Affiliate marketing

Når det handler om synlighet på nett er nettverk et viktig virkemiddel. Her kommer affiliate marketing inn i bildet. Mange store selskaper som primært har sin virksomhet på nett sprer kunnskap om sine produkter gjennom affiliate marketing. Her vil anerkjente plattformer, freelacere og publikasjoner få en provisjon for å genere salg og leads tilbake til den aktuelle aktøren.

Her spiller SEO en viktig rolle, for effektiv affiliate marketing krever trafikk. Derfor blir det stadig større konkurranse om de beste søkeordene for å få innhold så høyt opp i søkemotorene som mulig. Dette har resultert i at stadig flere selskaper oppretter egne SEO stillinger for å følge med på hvordan algoritmer og markedet beveger seg.

Blogger og nyheter

Uansett om selskapet livnærer seg på annonseinntekter, affiliate marketing eller selger egne produkter er det viktig med synlighet. Tidligere var det nok å lansere en nettbutikk og deretter vente på at kundene skulle logge seg på. I dag er konkurransen langt større og synlighet innen egen nisje er derfor essensielt for at en bedrift skal lykkes på nett.

Fordelen med en egen SEO strategi for deg som driver digital virksomhet er at selskapet aktivt kan følge med på egen nisje. Her finnes det en rekke verktøy som gjør det mulig å hente inn nye søkeord, følge med på effekten av gamle søkeord og ikke minst se hvordan konkurrentene gjør det. Alt dette har blitt en stadig større del av det daglige arbeidet til markedsføringsavdelingen.

Merkvarenavn

Sist, men ikke minst er det viktig med en anerkjent merkevare (se mer om merkevare og merkenavn hos patentstyret.no). Dette vil gjøre det langt enklere å bygge SEO for bedriften. Nok en gang utgjør iGaming et utmerket eksempel. Det finnes tusenvis av tilbydere av spilleautomater på nett. Imidlertid er store deler av den europeiske trafikken sentrert på noen få anerkjente aktører.

Dette er mye takket være en bevist strategi der merkevaren assosieres med produkter av høy kvalitet. Dermed er sannsynligheten for at nye spillere søker på merkevaren isteden for generelle nettkasino spill betydelig. Dette gir en økt validitet til selskapet og deres nettsted som igjen gjør det enklere å bygge videre på SEO i en bransje med ekstremt høy konkurranse. Resultatet er at selskapet enklere blir plukket opp av algoritmene og dermed kan nyte godt av enklere tilgang til søkeord.