Hvordan finansiere søkemotoroptimaliseringen din

Nå som mange har tilgang på internett og tilbringer mye av både arbeidstid og fritid til å være på nett er det viktig for annonsører å vises for folk som er på nett. Det er nesten slutt med tiden der man henger opp gigantiske bannere og plakater rundt om i byen sin for å la potensielle kunder vite om bedriften man driver og produktet man selger. Med god tilgang til internett benytter mange av oss sjansen til å handle på nett.

Nå promoterer både små, mellomstore og store bedrifter seg på nett ved hjelp av annonser på nett og SEO. For bedrifter med god økonomi og har bra inntekt gjennom året, er det ingen problem å bruke 200.000-400.000 kroner per år på å komme seg høyere på for eksempel google når folk benytter seg av spesifikke søkeord. Dette er selvsagt store summer for en liten bedrift, som noen ganger gjør det nødvendig å søke lån. Da bør man vurdere om man bør bruke så mye midler til akkurat dette, og hvordan man eventuelt kan finansiere det.

Dette er en trend som har virkelig vokst i takt med utviklingen av nettilgang og teknologi. Det er også blitt rimelig populær å utdanne seg innenfor online markedsføring.

Hva er SEO?

SEO er praksisen med å øke mengden og kvaliteten på trafikken til nettstedet gjennom organiske søkemotorresultater. En høyere rangering når noen søker etter et begrep i bransjen din øker merkevarens synlighet på nettet. Dette gir deg igjen flere muligheter til å konvertere kvalifiserte prospekter til kunder. Når det gjøres riktig, kan SEO hjelpe merkevaren eller produktet til å stå over andre som et pålitelig selskap og ytterligere forbedre brukerens opplevelse med merkevaren/produktet og nettstedet.

Kostnad for SEO

Å få hjelp til å komme seg høyere på søkemotorene må man benytte seg av profesjonelle som vet hva de gjør og hvordan de best mulig kan gå frem for å få frem merkevaren eller produktet ditt. Som nevnt lenger opp er det kostbart, men blir jobben gjort korrekt og på en bra måte vil man ha en mye større sjanse til å nå ut til potensielle kunder.

Kostnader for slike tjenester kan være på det beløpet man egentlig ønsker. Men man kan ikke håpe på å bruke en tusenlapp hver måned på SEO og plutselig har man mer kunder enn man kan håpe å. Mange store bedrifter bruker millioner av kroner hvert eneste år på akkurat dette, og selv da lykkes de ikke 100%.

man kan velge å få hjelp med SEO på månedlig basis, eller man kan få engangs hjelp. Uansett metode man velger vil det koste litt penger. Men dette er en investering hvis man virkelig har planer og drømmer om å få en vellykket bedrift.  Så hvordan skal da små bedrifter med store planer greie å finansiere dette?

Finansiering av SEO

Sett at man velger metoden der man benytter seg av SEO hjelp hver eneste måned. Desto mer man har til rådighet, desto bedre vil man komme seg høyere på søkemotor listen. Om man velger å benytte 15-20.000 kroner hver måned på dette betyr det at man må ut med 170-240.000 kroner i året.

Som eier av denne lille bedriften med store ambisjoner og mål, må man kanskje til et lån for å finansiere dette. Er man en liten bedrift og er i oppstartsfasen kan det være litt kinkig å få et bedriftslån, med mindre banken eller lånegiver kan benytte seg av utstyr som sikkerhet. Alternativet da er at eier av denne bedriften må ta opp et forbrukslån i sitt eget navn for så å låne disse pengene til bedriften sin. Dette er en metode mange små bedrifter benytter seg av når de trenger litt ekstra midler til for eksempel SEO, utstyr osv.

Fordelen ved å gjøre det slikt er at man da ikke utsetter bedriften for noe risiko om man skulle være så uheldig å ikke greie å betjene lånet tross god SEO jobb. Ulempen derimot er at man personlig vil bli holdt ansvarlig for dette lånet. Har man kanskje tatt et forbrukslån med sikkerhet i bolig, kan man risikere at lånegiver benytter seg av sikkerheten og tvangsselger boligen for å dekke lånet. Dette er selvfølgelig en situasjon man helst ikke ønsker.

Men konkurransen er knallhardt. Man må våge å foreta slike investeringer om man ønsker å nå ut til potensielle kunder. Å sitte i sjappa si og håpe at en kunde eller to dukker opp i løpet av dagen er ikke noe man bør ha som mål for bedriften sin. har man en slik mentalitet, bør man kanskje vurdere om dette er noe man kan leve av i det lange løp. Ja, det er kanskje en drøm å drive for seg selv og være egen sjef, men man må også drømme om å lykkes. Man må vise folk at man er her, og at man kan levere gode produkter.