SEO gjør nettsiden din relevant

Det er ingen vits å ha en nettside hvis du ikke får trafikk inn til den. En nettside uten organisk trafikk er egentlig helt ubrukelig. Strategisk arbeid med SEO kan øke den organiske trafikken til nettsiden din.

Det aller første du bør gjøre når det gjelder SEO, eller søkemotoroptimalisering, er å gjennomføre en grundig sjekk av nettsidene dine. Er innholdet ditt relevant for potensielle kunder? Bruker du samme språk som kundene dine, slik at de finner nettsiden din når de søker etter informasjon på Google? Dette er to spørsmål du bør kunne svare på før du setter i gang.

Kanskje har nettsiden din opplagte feil og mangler som gjør at du kommer langt ned på søkeresultatsidene til Google. Dette kan du imidlertid endre hvis du tar de rette valgene med tanke på søkemotoroptimalisering, og dermed øke trafikken til nettsidene dine.

Nyttig sjekkliste når det gjelder SEO

Selv om det ikke finnes noen quick fix når det kommer til SEO, er det likevel ting du kan gjøre selv for å klatre på søkeresultatsidene til Google. Her er noen eksempler:

  • Sørg for å bruke tydelige headinger på tekster.
  • Skriv konkrete bildebeskrivelser og metabeskrivelser.
  • Google leser først og fremst tekst. Bruk derfor all-text og forklar med enkle ord hva bildene på nettsiden din viser.
  • Legg litt jobb i å finne ut hva kundene dine faktisk søker på. Det er viktig at du bruker de samme ordene og søkefrasene på nettsiden din.
  • Husk at nettsiden din bør være responsiv. Det vil si at den fungerer like godt på mobil og nettbrett som på en PC eller Mac. Google rangerer responsive nettsider foran de som ikke er responsive.
  • Har du en norsk nettside, bør du ha et .no-domene.
  • Skaff deg relevante lenker inn til nettsidene dine om mulig. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe lenker. Dette vil bli avslørt av Google ganske raskt.
  • Sørg for at nettsiden din er sikker, da Google rangerer https:// høyere enn http://.
  • Husk at så og si alle søk på Google er spørsmål. Du bør derfor besvare disse på nettsiden din.

Hvis du for eksempel selger blomster i Oslo, kan en relevant søkefrase for eksempel være «blomsterbutikk i Oslo» Du bør derfor sørge for at du dekker denne søkefrasen på nettsidene dine ved å fortelle om blomsterbutikken din og hvor du finner den i Oslo.

Det handler om synlighet

For at potensielle kunder skal finne frem til akkurat din nettside, er du nødt til å gjøre den synlig på Google. Riktig bruk av SEO kan hjelpe deg med dette og øke den organiske trafikken inn til nettsiden din.

Google oppdaterer algoritmene sine kontinuerlig, og de er nå blitt så avanserte at det nytter ikke å lure dem lenger. Før i tiden kom du langt med å skrive metabeskrivelser og metatitler. Nå er det relevansen og kvaliteten på innholdet ditt som avgjør hvor langt opp på Googles søkeresultatsider du havner. Ha som mål å alltid være på førstesiden, da de aller fleste klikker på en av de fem første organiske treffene, altså plasseringer som ikke er kjøpt og merket med annonse.

Det handler om å kjenne målgruppen din og vite hva de søker etter på nettet. Knekker du den koden, har du kommet langt på vei. Det hjelper som kjent lite med flotte nettsider hvis ingen finner frem til den når de søker etter informasjon på nettet.

Avhengig av hvilken bransje du er i, og hvordan konkurrentene dine jobber med SEO, kan det ta tid å jobbe seg oppover søkeresultatsidene til Google. Det beste tipset er å være veldig tydelig og relevant i budskapene dine. Inneholder nettsidene dine for eksempel informasjon om casino i en eller annen form, bør du bruke dette ordet i både overskrifter og i tekstene.

Fokuser alltid på kundene dine

I bunn og grunn handler SEO om å vite bedre enn konkurrentene dine hva kundene faktisk er ute etter av informasjon. Det er viktig at tekstene på nettsiden din dekker dette, i tillegg til at de er lesevennlige og generelt godt skrevet. Unngå skrivefeil og kunstig oppbygde setninger. Jo bedre flyten i teksten er, jo flere organiske treff vil du få.

Noen enkle tips

Heller ikke innen SEO finnes det snarveier. De beste resultatene oppnår du med strategisk jobbing over tid. Men det finnes likevel noen nyttige tips som kan hjelpe deg godt på vei.

En god metatittel er alltid effektivt, og ikke minst veldig viktig når du skal optimalisere for søk. Husk at tittelen bør vekke kundens oppmerksomhet og få han eller hun til å ønske å lese videre. Legg derfor litt ekstra jobb i overskrifter.

Et annet godt tips er å aldri snakke rundt grøten. Gå alltid rett på sak, slik at kundene raskest mulig får den informasjonen de leter etter i utgangspunktet. Det lønner seg derfor å fortelle med en gang hva nettsiden din inneholder.

Vær også nøye med interne linker på nettsiden din, slik at kundene havner på riktig underside når de klikker på dem for mer informasjon. På samme måte er det også viktig å være nøye med eksterne linker. Om mulig bør du sørge for eksterne linker inn til nettsidene dine, da dette oppfattes veldig positivt hos Google.