SEO forteller deg hva kundene dine vil lese

Det er først når du skjønner at det ikke handler om hva du vil fortelle, men om hva kundene vil lese, du kan lage innhold på nettsidene dine som er relevant for kundene dine. Her er det mange som feiler.

Det er klart at mange vil skryte av produktet eller tjenesten de vil selge, men det er ikke alltid det som er den beste løsningen for å generere salg. De aller fleste kunder blir stadig flinkere til å gjøre research på nettet før de bestemmer seg for hva slags produkt eller hvilken tjeneste de ønsker å bruke penger på.

Du må vite hva kundene søker etter

Internett er ikke det samme i dag som det var for bare få år siden. Søkemotorene, som for eksempel den mest brukte av dem alle – Google, blir stadig mer intelligent og bruker flere og flere algoritmer for å hjelpe folk med å finne nøyaktig den informasjonen de er ute etter. Denne utviklingen går i et heseblesende tempo, og det kan være en utfordring i seg selv å følge med i svingene.

Det gjør det heller ikke enklere at det hver eneste dag dukker opp millioner av nye nettsider rundt om kring i verden. Det blir derfor stadig viktigere å vite hva kundene dine forventer å finne på nettsidene til bedriften din. For å finne ut dette, må du lage relevant innhold som matcher søkene deres på Google.

Pandemien har endret vanene våre

Den verdensomspennende pandemien som har herjet kloden de siste par årene har gjort enda flere av oss digitale. Vi er blitt mer vant til å handle på nettet. Selv når vi kjøper varer i en fysisk butikk, enten det er klær, hvitevarer, elektronikk eller kanskje briller, har de fleste av oss gjort undersøkelser på nettet i forkant. Kanskje for å sjekke priser, men også for å sjekke det tilgjengelige utvalget.

SEO gjør deg synlig på nettet

SEO, som er en forkortelse for Search Engine Optimization, handler om å oppnå en bedre organisk plassering hos Google. Med organisk mener vi ikke betalte oppføringer. Når du søker etter noe på Google, har du kanskje lagt merke til at de øverste treffene, altså informasjonen øverst på Google, er merket med «Annonse». Dette er betalte oppføringer. Du kan altså betale Google for å få god synlighet. Men det er enda bedre hvis du produserer så relevant innhold at søkemotoren selv plasserer innholdet ditt langt opp på listen av treff.

Undersøkelser viser at så mange som 70 prosent av alle som søker etter informasjon på Google, klikker på en av de tre øverste organiske plasseringene på søkeresultatsiden, også kalt SERP, som er en forkortelse for Search Engine Results Page.

Det sier seg derfor selv at du bør jobbe aktivt for å havne på topp tre listen. Klarer du det, vil du få flere besøk, flere konverteringer og forhåpentligvis flere salg.

Begynn med en søkeordsanalyse

Sliter bedriften din med å oppnå ønsket salg på nettsidene, kan det hende at du trenger en ny SEO-strategi. Et godt sted å begynne da, er å gjennomføre en søkeordsanalyse for å finne ut hva kunden dine leter etter på nettet.

Derfor er velskrevne artikler med relevant informasjon for kundene dine veldig viktig. Før i tiden kunne man lure søkemotorene ved å gjenta nøkkelord ekstra mange ganger, men den tiden er heldigvis forbi. Nå er det det kvaliteten på innholdet som er viktigst. Jo bedre og mer relevant innhold du har på nettsiden din, jo høyere vil Google rangere den.

Det som fungerte i går, er ikke garantert å fungere i morgen.  Google oppdaterer algoritmer og kriterier kontinuerlig, og er alltid på jakt etter kvalitetsinnhold som beskriver det folk søker etter på nettet.

En søkeordsanalyse vil gi deg mange svar på hvilke ord og fraser du bør innlemme i tekstene dine på nettsiden. Det finnes mange gode tips, men det beste av alt er å bruke en profesjonell tekstforfatter til å utforme tekstene fra bunnen av. På den måten unngår du kunstig oppbygde setninger for å få med nøkkelord, og artikkelen blir enklere å lese for kundene dine.

Det finnes noen enkle SEO-regler

Selv om SEO er et eget fag, finnes det noen enkle regler som vil gjøre at artiklene dine scorer høyere hos google. For det første bør søkeordet, eller nøkkelordet om du vil, alltid være med i headingen på artikkelen. Det bør også innlemmes i minst én subheading. I tillegg bør ordet eller frasen også være med i ingressen, og helst enda en gang mot slutten av artikkelen. Hvis søkefrasen for eksempel er casino online, bør du sørge for å lage en heading hvor begge disse ordene er med.

Det kan være lurt å tenke at du først presenterer et problem som kunden har, så forteller du om hvordan ditt produkt eller tjeneste kan løse dette problemet, for så å avslutte med mer informasjon om selve produktet eller tjenesten du selger.