SEO og webdesign – del 2

Dette er del 2 i en artikkel serie om SEO og webdesign. For å få med deg alle tips og informasjoner kan du begynne i DEL 1 ved å klikke her.

SEO er viktig for alle små og store bedrifter, noe mange begynner å få øynene opp for. Her får du vite om de viktigste elementene, som skal til for å øke brukervennlighet og synlighet i søkemotorer.

Hosting av nettside

Hosting er en viktig del av brukeropplevelsen, fordi raskere hosting uten avbrudd, er det brukere forventer i dagens digitaliserte verden. Har du en hosting med mange avbrudd, nedetid og med treg innlasting av siden, kan du miste kunder og brukere. En fulloptimalisert nettside, som laster inn lynraskt og hele tiden er oppe, vil ikke bare hjelpe på SEO, men også tilliten til dine kunder.

De fleste søkemotorer legger stor vekt på hvor raskt siden din laster inn. Det er ikke nødvendigvis det viktigste, men det er en viktig parameter for hvor godt nettsiden vil rangere. Det er flere andre fordeler med en god hosting også:

  • Lett å oppdatere nettsiden og du kan velge PHP-versjon (kan påvirke hastigheten på siden).
  • Høyere konverteringsrate.
  • God service, hvor du får svar på supporthenvendelser kjapt – det kan være veldig frustrerende med treg support, fordi hosting er ryggraden til enhver nettside.
  • Muligheter for kjappe FTP og SSH-oppsett slik at du ikke behøver å styre med det for mye.
  • C-panel er noe mange foretrekker, men det er ikke alle som tilbyr dette.
  • Mange hostingsteder har avtaler med tredjeparts programvare, slik at du kan installere mange ekstra funksjoner.
  • Noen ganger kan du få gratis (eller mulighet for) SSL-kryptering og Https. Her er et tips å sjekke Let’s Encrypt sine sider, for å se hvilke hostingselskaper de har på listen over samarbeidspartnere.

Finn en hosting som er rask og spesifikk for den plattformen du bruker – gjerne en kombinasjon. Eksempelvis er WP Engine skreddersydd for WordPress (mer om dette CMS-systemet under), men det kan lønne seg å bruke hosting med servere i Norge for lynraske forbindelser.

CMS (Content Management System)

CMS (eller innholdsstyring på norsk) er et veldig viktig valg du tar tidlig i prosessen med å utvikle en nettside, nettbutikk eller hva det skal være. Det er nemlig store forskjeller i hvor kompatible de er med tillegg og funksjoner, pluss hvordan Google forstår hvordan siden din er bygd opp.

CMS er hvor du kan legge ut artikler, bilder, funksjoner på siden, endre utseende og mye mer. Dette kan løses enkelt med et forhåndskonfigurert system tilgjengelig for alle (men det kan også gå ut over hastighet og gir færre alternativer til endringer), eller du kan kode hele siden selv (evt. Få andre til å gjøre det for deg). Det går nesten ikke å nevne CMS uten å ta med noen ord om CMS-systemet WordPress. WordPress er gratis å bruke og installere, men det kan koste penger med enkelte tillegg og temaer.

WordPress er et system som er lett å lære og det ligger mye kunnskap på nettet, hvor du kan lære systemet gjennom turtorials eller en veldig omfattende kunnskapsdatabank. Allsidigheten til WordPress er veldig unik og du kan enkelt installere det og få en nettside Live på noen få minutter. Det er også et hav av tillegg du kan legge til på siden, kjøre nettbutikk, hvis du selger julegenser eller blogg hvis du har noe på hjertet – nær sagt alt er mulig med WordPress.

Les videre i SEO og webdesign – del 3