Verktøy som kan brukes til å designe nettsider enkelt

Har du lenge tenkt på å lage en blogg eller kanskje du har fått en idé om å selge noen produkter på nettet, må du første finne et navn til det nye nettstedet ditt. Så snart det er klart kan du kjøpe deg et domene og begynne jobben med å sette opp siden eller bloggen. Det kan du enten gjøre selv eller få hjelp til fra en profesjonell webdesigner.

Om du har mot til å prøve å gjøre det selv, vil du garantert lære mye og det finnes flere programmer som lar deg bruke ulike templates. Dermed er den vanskeligste delen av jobben allerede gjort. Det mest brukte verktøyet er WordPress, men også Google har et verktøy som lar deg designe enkle nettsider helt gratis. Fordelen med å bruke templates til å designe nettsiden er at du får bruke design og funksjonalitet som er gjennomtestet. Det eneste du trenger å gjøre er å tilpasse innholdet, bilder og eventuelle spesielle funksjoner du ønsker. Mange av disse kan du legge inn i etterkant med såkalte «plug-ins», som lastes ned til nettsiden din.

Google

For et par år siden lanserte Google en egen programvare som ikke bare kan brukes til å designe HTML5-baserte annonser, men også enkle nettsider. Programvaren kan også brukes til å lage enkle animasjoner og har du en nettside hos en leverandør som tilbyr en innebygd editor (som for eksempel One.com), så kan du også legge inn koder direkte i denne editoren. Det er gratis å bruke og kompatibelt med mange andre av Google sine produkter.

WordPress

Det er liten tvil om at WordPress i dag er den mest brukte plattformen for å lage nettsider, sammenlign båt lån er lagd med denne plattformen. Du kan velge mellom et stort utvalg av design og trenger da kun å tilpasse dem til det du ønsker. Det finnes også mange ulike «plug-ins» som kan gi deg enda bedre funksjonalitet på din nye nettside. Her er det også tatt høyde for sikkerhet og du kan koble til en nettbutikk ganske enkelt. Du trenger kun å konsentrere deg om å skrive de tekstene som skal inn på siden din, sørge for at de er SEO tilpasset og da kan du laste opp siden på nettet.