God SEO = Mye unikt innhold

Når siden er ferdig og klar til å lastes opp på nettet, så gjenstår det en «liten», men ganske viktig detalj. Du har helt sikkert hørt om den før, nemlig SEO eller søkemotoroptimalisering. Dette er en måte å hjelpe søkemotorene å finne nettsiden din på og jo bedre jobb du gjør her, desto større er sjansen for å komme høyere opp hos Google og andre av de store søkemotorene. Når en mulig kunde eller besøkende søker etter et spesifikt emne, så er jo det beste at han får treff på nettsiden din. Dette kan han kun gjøre om søket matcher med innholdet på nettsiden.

De viktige nøkkelordene

Når du skriver innhold til nettsiden, så er det viktig at dette er unikt. Det er en av tingene som Google og andre søkemotorer setter pris på. Det hjelper derfor lite om man tar en snarvei og kopierer innhold fra andre nettsider. Dette vil Google skjønne og da blir du straffet med en dårlig plassering. Derfor må du ta deg tid til å skrive gode artikler med et unikt innhold, som er bygd opp slik at en leser vil skjønne hva artikkelen eller innlegget handler om. Underveis er det viktig å legge inn såkalte nøkkelord eller søkeord, som du får treff på når du søker etter innhold som er relatert til emnet.

Om du er i tvil om hva folk søker etter eller hvilke søkeord de bruker, så kan du få hjelp til dette hos Google. Her er det mulig å lage statistikker over de mest brukte søkeord innen ulike emner, noe som igjen vil hjelpe deg til å skrive innhold som treffer potensielle kunder. Derfor lønner det seg å gjøre litt forhåndsundersøkelser, før du begynner å skrive innhold til siden din.

God SEO

Søk etter ting på nettet står for opptil 60 prosent av alle søk som gjøres. Derfor er det viktig å vege søkeord som er relevante for de varer du skal selge eller det emnet din nettside omhandler. Om du selger matkurs, så er det ingen som vet at de skal gå inn på nettsiden din. Da er den største jobben å koble slike søkeord sammen med nettsiden din og det er i grunnen det som er god SEO. Om du samtidig klarer å finne søkeord hvor det ikke er så stor konkurranse, vil nettsiden din komme høyere opp på listen og dermed blir det lettere for nye kunder å finne den.