Hva er SEO artikler?

Når vi legger ut innlegg og artikler på nettsidene våre, må de helst være synlige for Google slik at andre kan finne dem når de søker på nettet. Dette kalles for SEO eller søkemotoroptimalisering på godt norsk. SEO er sammenhengen mellom søkeord du setter inn i artikler og innlegg du legger ut på nettsider og de søkeordene som folk søker etter på Google. Om du har skrevet inn et søkeord som «ferie» og folk søker etter «ferie» på Google, så er det en sjanse for at artikkelen din får treff på dette søkeordet.

En SEO artikkel

Når du skal skrive en SEO artikkel som skal sende lesere og mulige kunder til nettsiden din, er det viktig at den er bygd opp på riktig måte. Dette krever blant annet at du bruker tid på å finne gode nøkkelord, eller søkeord om du vil, som du bygger opp artikkelen rundt.

Du bør først finne en tittel på artikkelen. Prøv å unngå å gjøre som mange journalister som velger titler ut fra hva som selger og ikke ut fra hva artikkelen egentlig handler om. Det kan fort slå ut feil vei og folk blir sure i stedet. Deretter kan du begynne med hoveddelen. Mange vil mene det er mest naturlig å starte med innledningen, men denne er jo gjerne en kort oppsummering av hva artikkelen handler om og da kan du like gjerne skrive denne til slutt.

Skrivetips

Når du skal til å skrive, har du formentlig en formening om hva du skal skrive om. Skriv så saklig som mulig og husk å unnlate dine personlige meninger om temaet så vidt det er mulig. Det gjør ikke noe om du bruker litt humor når du skriver, men det må ikke ta overhånd. Før du begynner å skrive bør du ha funnet frem et par søkeord som du kan bruke i artikkelen ved å sette dem inn der det passer i teksten. Bruk også søkeordet / nøkkelordet i artikkelens tittel og gjerne også i en av undertitlene. Da blir det enda lettere for Google å fange opp artikkelen din.

Til slutt må du oppsummere teksten. Hvordan du skal gjøre dette kommer helt an på hvilket tema du har skrevet om og om det faller naturlig med en oppsummering. Om det blir feil å komme med en form for konklusjon så er det bedre å unnlate den og hellere avslutte artikkelen naturlig. Husk at Google er opptatt av seriøse artikler og det betyr at denne bør ha en viss lengde, ofte fra 300 ord og oppover.