Slik starter du med webdesign

Liker du å sitte foran pc-en, jobbe med design og utforming av nettsider, så kan vi heller ikke utelukke at du har en fremtid som webdesigner. Du har kanskje selv tenkt tanken og vi kan jo se litt mer på hva du gjør som webdesigner og hvordan du kommer deg frem til målet. Om vi begynner med målet, så kan du som webdesigner enten jobbe for deg selv eller du kan jobbe i et større firma som driver med nettløsninger. Her vil de ha ansatt webdesignere, webutviklere (de som programmerer mye), prosjektledere og andre typer designere. På den måten kan de tilby de fleste løsninger til større selskaper som har et behov.

Hva må jeg kunne?

Det er selvsagt en rekke tekniske ting du må beherske. Det er også viktig at du klarer å være kreativ og se for deg hva som er en god nettside, hvordan den skal se ut og hva som skal til for å gjøre den brukervennlig. Det hjelper ikke mye at du kan designe i moderne programvare, om du ikke kan skape en flott og funksjonell nettside for dine kunder slik som på norskeforbrukslån.com. Når en kunde kommer til deg med et ønske er det viktig at du kan se for seg hvordan en løsning kan være slik at kundens behov blir oppfylt og det samtidig blir presentabelt for brukerne av nettløsningen. Ved siden av dette kommer så det praktiske med å designe løsningen du har bestemt deg for.

Her er det flere programmer du bør lære deg. En ting er Photoshop, som brukes mye, noe annet er programmer som dreamweaver, Adobe Animate, CSS programmering og HTML-koding. Alt dette er det mulig å lære selv, slik det er med mange andre programmer. Men på skolen vil du få en grundig basisopplæring som er nyttig videre frem. Du kan velge mellom nettstudier, høyskole eller universitet hvor du kan ta en bachelor i webdesign.

Hvordan kommer jeg i gang?

Skal du lære det selv, så bør du anskaffe deg et par programmer som brukes innen webdesign. Disse kan brukes til å designe nettsider og reklamer som brukes på nettet. Animate er det mest vanlige programmet sammen med dreamweaver og wordpress. Du bør derfor kjøpe deg en bok om nettopp disse programmene og kanskje en bok som omhandler HTML og CSS. Selv om det meste finnes på nett, så er det fortsatt noe enklere å lære seg nye ting via en bok frem for å knote med nettet og mange ulike nettsider. Da kan du begynne å lese deg opp på det tekniske og samtidig lære deg det i praksis ved å konstruere ulike nettsider.