Hvordan blogge på 1-2-5 (DEL 1)

Så du vil starte din egen blogg? Det er en god ide! Ideen er god, fordi du vil få din egen kanal hvor du kan nå ut til flere mennesker med dine egne meninger og ytringer. I et åpent forum, som jo internettet er, kan du møte dine meningsmotstandere, meningsfeller, tilhengere og de som snubler inn på bloggen din på slump.

Hvorfor blogge?

Å blogge er et nyord, eller låneord om du vil, som betyr å endre eller skrive sin egen weblogg – enkelt forklart. Les heller wikipedia-artikkelen for å lære mer om bloggens opprinnelse. Bloggen som medium startet ut som en online dagbok, men har beveget seg videre og omfatter i dag my mer enn dette. Blogger har raskt blitt en av de mest populære kanalene for å kommunisere og spre informasjon og nyheter. Det er bokstavelig talt flere millioner av bloggere i verden.

I dag kan vi si, at meningsytringer, hjemmesider, nyhetssider, meningsutveksling, alt går under fanen blogg, sammen med mye mer. Bloggere kan ha en stor makt, bli veldig populære og få stor påvirkningskraft. Noe vi også kjenner til her hjemme i Norge , hvor enkelte bloggere får mer spalteplass enn statsministeren i perioder

Uansett, hvorfor i huleste skal du ha din egen blogg?

 • En blogg lar deg uttrykke deg som du vil og er en fantastisk måte å nå ut til andre på, slik at du kan dele informasjonen din.
 • Du kan bli en bedre person, fordi du kan dele dine meninger med andre, skape relasjoner og lære av dine venner.
 • Du blir antagelig flinkere til å skrive!
 • Best av alt – du kan tjene penger på å blogge!

Å lage en blogg kan ta litt tid for den uerfarne. La eksperter hjelpe deg, ta kontakt med Søkemotoroptimalisering.com. Vi kan hjelpe deg med å sette opp nettstedet, hjelpe deg med innhold, hvordan du kan tjene penger og veiledning generelt. Ta gjerne en kikk innom Nettverten.no, som er vår samarbeidspartner. Nettverten har, som oss bak Søkemotoroptimalisering.com, lang fartstid i bransjen og kan faget fra A til Å.

Bloggen fra start, det tekniske – Punkt 1

Som du sikkert har skjønt, er det ingen begrensninger på hva du kan blogge om. Du kan blogge om ting å gjøre i Dublin, politiske meninger, sminke, sminketilbehør, hvor store armer du har, blå øyne, grensehandel, nyheter i Kautekeino eller hva som helst. Noen lager gjerne en blogg til en helt spesiell familietur, andre tenker langsiktig, og lager en blogg ment for et stort publikum, ment til å underholde, tjene penger, eller begge deler, ja takk!

Mange har tross alt startet ut i det små og blitt mer populære etter hvert. Korreksjon. De aller fleste starter ut i det små og bygger seg opp derfra, men det kan lønne seg å tenke gjennom et par ting fra dag 1:

 • Hvilken plattform du skal velge.
 • Hvilken hosting du skal ha domenet ditt på.
 • Hvilken struktur du skal ha på bloggen.
 • Designet på bloggen.
 • Hvilket domenenavn du skal ha (hvis ikke du benytter deg av andre løsninger).
 • Sikkerhet og backup.
 • Hvordan du blogger og kommer i gang med bloggen.

Siste punktet er du på allerede – det er vel derfor du leser dette – og det er en god begynnelse. Finn ressurser hvor du kan lære mest mulig om blogger, hvordan du blogger og kom godt i gang fra start.

Lær mer i vår artikkelserie SEO og Webdesign

Du kan lese videre her på Søkemotoroptimalisering.com hvor vi løpende kommer med nye tips, råd og nytt informativt innhold. Vi prøver å dekke over alt en online entreprenør behøver å vite.

Get started og tjen pææng!