Nyttige verktøy til webdesign i DEL 3

Enhver webdesigner trenger nyttige verktøy til å skape visuelle uttrykk, som skal være nyttig for brukere og ha funksjonalitet. Dette er en liste i 5 deler over nyttige verktøy til webdesign og du er nå i DEL 3. Klikk her for å starte i DEL 1 eller Klikk her for å gå til DEL 2.

ANTETYPE

Antetype er et verktøy til å skape responsivt brukergrensesnitt (UI) for applikasjoner og nettsider. Det virker som Antetype er laget for en ting; Lage prototyper av høy kvalitet, men ingen filer å produsere videre med. Dette kan være en god ting, fordi et utviklerteam vil fokusere på å skape og ikke gjøre jobben til en utvikler.

  1. Dette er et verktøy til å bedre forstå innhold og layout, og hjelper deg med brukeropplevelse (UX-design) i stedet for å fokusere på andre elementer i designprosessen.
  2. Du kan automatisere mange deler av layout-biten og ulike tillegg kan finjustere designet, samtidig som det går en rød tråd gjennom hele utviklingen.
  3. Den nedlastbare versjonen vil gi deg veldig elementære verktøy å sette i gang med, som du kan bruke til å skape prototyper og starte med design-biten.
  4. Du vil ha tilgang til et bibliotek av ulike enheter og operativsystemer du kan jobbe med, inkludert IOS, Android og Windows. Det er også en veldig aktiv brukergruppe, hvor du kan laste ned forhåndskonfigurerte filer fra andre brukere av Antetype.

Det som skiller Antetype fra annet prototype-verktøy, er det faktum, at du kan lage responsivt design og legge til funksjonalitet, ideelt for å presentere ideer til klienter. Programvaren kan virke litt forenklet, brukergrensesnittet er ikke slående fantastisk, men til gjengjeld er den veldig effektiv. Siden Antetype er lett å lære, vil du kunne lage prototyper på samlebånd, om du ønsker.’

SKETCH

Sketch er en av de mest populære programmene når det kommer til webdesign. Etter lansering i 2009 har den fått en enorm brukermasse, noe som kan skyldes de hyppige oppdateringene med veldig nyttige funksjoner, som gjør det enkelt å designe. For eksempel, er det forbedrede eksport-muligheter, symboler og forenklede vektorsnitt implementert.

Dette er en programvare for den moderne digitale designer. Her får du basis-funksjoner, og radikalt nye egenskaper å herje med. Brukermassen til Sketch er veldig entusiastisk og følger nye forandringer med argusøyne, noe som også gjør at de blir hørt.

  • Mange forandringer, innovasjoner og forbedringer kommer som et direkte resultat av uttalte behov fra andre designere.
  • Sketch har klart å få CSS-logikk inn i ryggraden. Dette gjør det mye lettere å konvertere design til CSS, fordi du er nødt til å bruke CSS-logikk når du legger til nye stiler i designet.
  • En annen nyttig funksjon, er Automatic Slicing, som gjør det overflødig å gjøre dette manuelt. Sketch kan lage elementer med et klikk, og vips er det eksportert, i alle formater.
  • Du kan eksportere i en stor variasjon av formater, som PNG, JPG og TIFF.

Sketch har et velfortjent rykte og hvis du ikke har prøvd deg allerede kan det være en ide å i det minste se på noen YouTube-videoer, for å se om det er noe som fanger interessen din. Tusenvis av brukere kan ikke ta feil!

Les videre i serien om nyttige verktøy til webdesign i DEL 4