Hvordan tjene penger på blogging?

Du er kanskje en av dem som har opprettet en blogg og skriver litt om livet ditt og dine opplevelser? Du har sikkert også fått med deg at du ikke er den eneste med en blogg, det finnes faktisk ganske mange blogger etter hvert. Vi skal ikke tenke så mye på de andre, men holde fokus på bloggen din og hvordan du kan tjene penger på den.

Hva må til for å tjene penger på bloggen?

Først og fremst må du sørge for at innholdet på bloggen din er såpass interessant at det tiltrekker flere besøkende. Innhold med kvalitet er noe av det som fanger en lesers interesse og da er det enklere å få flere. Folk snakker gjerne sammen og derfor går det mye på anbefaling venner imellom, som regel ved deling på sosiale medier. Du bør derfor ha kunnskap om det du skriver om og derfor må du innse at det tar litt lengre enn fem minutter å skrive et blogginnlegg. Det er derfor bedre å legge ut et veldig bra innlegg en gang i uken enn hyppige halvdårlige.

Skal du ha flere faste lesere så er det også viktig å publisere på faste tidspunkter. Har du ikke nok «stoff» til å oppdatere bloggen hver dag, så er det ikke noe problem å nøyes med et innlegg i uken. Du kan da venne dine lesere til at du poster nytt på bloggen hver mandag og da vil de også begynne å lese bloggen din på mandager.

Reklame og affiliate

Affiliate lenker er en fin måte å tjene penger på. Dette er reklame du kan plassere på bloggen din, enten i form av annonser eller en lenke til en nettside eller et produkt. Disse kan du velge hos en av flere selskaper som driver med affiliate, blant disse er Tradedoubler og Tradetracker. Her kan du velge blant annonsører som SAS, Nelly, Bokkilden og hundrevis av andre kjente merker og bedrifter. Handler bloggen din om hjem, hus og hage, så bør du finne produkter som passer til dette temaet. De forskjellige nisjene / markedene betaler veldig forskjellig, for eksempel finans og casino reklame er det som gir mest penger i kassa. Men også trening kan gi gode penger for den aktive. Du tilmelder deg så det enkelte selskapet og de vil så se på bloggen din og vurdere om de kan akseptere at du reklamerer for det gjeldende produktet eller firmaet. Dette er den enkleste måten å tjene penger på bloggen på og hver gang en leser klikker på annonsen og gjennomfører et kjøp hos annonsøren, så får du en liten betaling for det.