Slik kan du tjene penger på nett

Vi kan gjøre det meste på nettet i dag og dette inkluderer også å tjene penger. Det finnes mange måter man kan tjene penger på nettet på, enten ved hjelp av en blogg, en nettside med tips og råd om ulike emner eller en nettbutikk hvor folk kan kjøpe produkter. Hva som er best er nesten umulig å si, men det er viktig at du har en god idé og sørger for at nettsiden eller nettbutikken fremstår presentabel og brukervennlig. Det er noe av det viktigste for å få kunder, uansett om de skal kjøpe varer hos deg eller lese det du har skrevet og kanskje klikke på dine affiliate lenker.

Ulike måter å tjene penger på

Mulighetene er mange og det finnes mange tips til hvordan du kan tjene penger på nettet. Men noen av de mest vanlige er:

Dropshipping

Her selger du produkter for en forhandler eller leverandør via nettsiden din. Du lager en avtale med en leverandør som har mulighet for dropshipping. Du får så mulighet for å selge fra hele leverandørens sortiment og varene står plassert på dennes lager. Det er dermed leverandøren som står for lagerhold, pakking og frakt. Du skal kun sørge for å promotere varene, så ordner leverandøren resten. Det du tjener er forskjellen mellom varens pris, inkl. frakt hos leverandøren og din egen utsalgspris. Mange bruker egne nettsider til salget, men det er også mulig å bruke eBay, QXL eller andre lignende nettsider.

Egen nettside eller blogg

Du har kanskje kunnskap om emner som er relevant for mange mennesker? Hvorfor ikke lage en nettside eller blogg hvor du skriver om emnet? Du kan lage såkalte webinarer, hvor kunder melder seg på, og etter hvert som de blir mer og mer populære kan du begynne å ta betaling for deltakelsen. Det er også mulig å lage medlemskap hvor dine lesere får nyttige tips direkte på mail, mot et mindre medlemsgebyr.

Provisjon på bildene dine

Er du typen som er glad i å ta bilder, så er det også mulig å tjene penger på dette. Har du et bra digitalkamera, så kan du laste bildene dine opp til en eller flere bildedatabaser som finnes på nett. Blant dem er Pixabay og Shutterstock blant de største. Så snart bildene dine har blitt godkjent vil du få betalt hver gang noen kjøper lisens til å bruke bildet. Det blir brukt millioner av bilder verden over, hver eneste dag og hvorfor skulle folk ikke kunne bruke dine?