Hvilke nettsteder er størst i Norge?

Det er utallige nettsteder i Norge. Presist hvor mange det er snakk om er vanskelig å si, men det er langt over 100 000 nettsider. Alt fra den lille sjakklubbens nettside til store nettaviser som VG, offentlige nettsteder og nettbutikker som selger klær, banker, bilmerker og vi kunne fortsette i evigheter. Noen nettsteder er større enn andre og selve trafikken på et nettsted måles ved hjelp av Gallups trafikkrapporter. Disse ser kun på de norske nettstedene og tar derfor ikke med seg mange av de store giganter som Facebook, Google osv. Disse sidene er helt sikkert klart i toppen av listene, men her ser vi altså kun på norske nettsteder.

Topplisten fra TNS Gallup

Den norske topplisten fra TNS Gallup viser den trafikken som har vært på de største norske nettstedene uken før. Tallene kommer fra et måleverktøy som TNS Gallup har utviklet og gir de mest presise tallene. De forskjellige nettstedene som er med på topplisten har akseptert det regelverket som gjelder for målingene. Det betyr blant annet at kun én målekode gjelder for hver side og brukerne som måles og som danner grunnlaget for listen, måles ved hjelp av informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene gjenkjenner om den samme nettleseren prøver å laste inn samme siden flere ganger. Det vil derfor ikke være mulig å «hjelpe» noen nettsteder til bedre målinger ved å laste inn samme siden mange ganger på en og samme dag.

De største nettstedene

På en rimelig klar 1. plass finner vi VG.no. Norges største papiravis og nettavis har rundt 3,5 millioner besøkende på en gjennomsnittsuke. Deretter følger NRK.no på en 2. plass med ca. 3 millioner besøkende i uken. Fra de to øverste plassene er det et godt stykke ned til Finn.no, som kommer på en 3. plass. De har 2,2 millioner besøkende på en uke. Rett bak dem kommer Dagbladet.no på 4. plassen med 2,1 millioner og så er det igjen et sprang ned til 5. plassen som tilhører TV2.no.

Listen viser også, med et lite forbehold, at det er mange av de samme nettstedene som folk flest besøker. Man burde gå ut fra at med et så stort utvalg av nettsider i Norge, så ville listen være veldig lang. Det er den selvsagt også, men likevel så skal vi ikke lengre enn til 168. plassen før tallene blir så små som 1800 besøkende på en uke. Så det er stort sett de samme 100 nettsidene vi besøker igjen og igjen.