De beste skolene for å bli webdesigner

Antall nettsider og aktiviteter på den globale web vokser fortsatt med stor fart og derfor trengs det fremdeles flere webdesignere. Oppgavene blir kanskje litt mer varierte siden det i dag ikke kun dreier seg om å designe tradisjonelle nettsider, men også om mange andre interaktive produkter på nettet. Mange som går på skole innen webdesign får en bachelor grad når de er ferdige. Da har de vært gjennom en rekke fag som gjør dem i stand til å sette sitt preg på den visuelle og praktiske utviklingen av nettløsninger. Blant fagene er forretningsapplikasjoner, webutvikling, kommunikasjon og server side scripting.

Hva hjelper en webdesigner med?

Etter endt utdanning er det mulig å jobbe med det meste innen design og utvikling av applikasjoner på nett. Mange begynner for seg selv eller spesialiserer seg innen et enda mer målrettet felt, slik at de kan assistere kunder med ganske spesielle krav og ønsker. Det er liten tvil om at det vil bli bruk for flere webdesignere som kan hjelpe med løsninger utenfor det som kalles vanlige standard plattformer. Utviklingen går mot integrering i høyere grad enn tidligere og dette krever mange spesielle tilpasninger samt design av gode og funksjonelle løsninger.

Andre områder som en webdesigner kan jobbe med er digitale plattformer som Facebook hvor de gjerne i samarbeid med andre sørger for å implementere løsninger som skaper trafikk mellom nettsider og facebooksider. Hvordan få konvertert trafikken på facebooksiden til betalende kunder i en nettbutikk. Her må det tenkes praktiske løsninger og design som er med på å få kunder fra den ene plattformen til den andre.

Hvilke skoler er de beste?

Utvalget av skoler er ikke stort og i Norge finnes det kun en skole hvor du kan ta en bachelor i webdesign. Dette er på The American College of Norway. De beste skolene ligger i utlandet og siden det meste av språket innen programmering og design går på engelsk, så er det kun spennende å gå på en god skole i et annet land. De beste skolene er i USA hvor blant annet Academy of Art Univerdity i San Francisco hører til blant de beste. Men du trenger ikke å reise til USA for å få en god utdanning innen webdesign. Det finnes også en god skole i Danmark, i Ålborg, som heter University College of Northern Denmark og er spesialisert innen multimedia teknologi. Ellers finnes det gode skoler i Barcelona, Rotterdam og i Australia, hvis det skal være litt mer eksotisk. Husk det er dyrt å studere, så du må sikkert ha lån for studere!