Hvorfor er innhold viktig på din nettside?

Når du skal lage en ny nettside (WordPress er genialt for dette) er det mange ting som spiller inn. En ting er at den ser presentabel ut, noe annet er at den må være brukervennlig og enkel. Det er også viktig med selve innholdet. Det hjelper lite med en fin og flott nettside om selve innholdet er dårlig skrevet, fullt av feil eller på andre måter mangelfullt.

Gjør en grundig jobb

Når du skal lage ny nettside til bedriften din, foreningen eller kanskje en egen blogg, så vil du få mest ut av å gjøre en grundig jobb. Du kan enten lage siden selv eller få hjelp fra profesjonelle. Det er ikke noe vanskelig å gjøre dette selv, men det er viktig at du har en plan. Denne planen bør inneholde tanker og ideer om designet, hvilke funksjoner du skal ha med, budskapet for nettsiden og ikke minst et innhold som dine lesere / kunder liker. Nettopp det siste er viktig. Det er en enorm konkurranse i dag og man sier at en potensiell kunde maksimalt bruker 30 sekunder på å danne seg et inntrykk av en ny nettside han / hun besøker. I løpet av den korte tiden er det nødvendig å «fange» kunden og få ham eller henne til å bli på siden din for å lese videre.

Selv om du bør gjøre en grundig jobb, er det fortsatt mulig å gjøre det enkelt. Med en template kan du få et ferdig oppsett og i stedet bruke tiden på selve innholdet. Disse templates finnes i utallige varianter og du vil helt sikkert finne en som passer til det du har tenkt. Her er designet satt opp på forhånd og du kan få dem tilpasset til mange ulike bransjer. Felles for dem er at de har et profesjonelt utseende og det vil derfor i de fleste tilfeller ikke lønne seg å betale for å lage et eget design.

Det viktige innholdet

Du har helt sikkert tenkt over et budskap med nettsiden din. Dette budskapet bør komme frem i det innholdet som du legger ut på nettsiden. Det er viktig at tekstene inneholder den informasjonen som en mulig kunde leter etter, samtidig som det gjerne må være skrevet på en måte som ikke virker alt for kjedelig. Det er derfor ofte en hårfin balansegang mellom å få budskapet frem samtidig med at en tekst gjerne må ha et «glimt» i øyet. Det er med på å fange leseren, som da gjerne blir på siden for å lese mer. Design er viktig slik at kundene syns siden ser interessant ut, men det er selve tekstene som skal sørge for at kunden blir fornøyd.