De største bloggerne i Norge – Hvor mye tjener de?

Noen få blogger i Norge tjener veldig mye penger på bloggene sine. Skal vi tro skattelistene så er det snakk om millioninntekter for dem som gjør det bra og har mange lesere hver dag. Samtidig er det en bransje som er i vekst med flere og flere som blogger innen ulike kategorier som mat, mote, kaker og mye annet. Den som står øverst på listen er Sofie Steen Isachsen, bedre kjent som «Sophie Elise». Hun er kun 22 år og har på relativt kort tid slått navnet sitt fast som bloggeren med den største inntekten.

Hvem er de største bloggerne?

Med en inntekt på litt over 2,5 millioner, er Sophie Elise den bloggeren med den største inntekten i Norge. På en ganske klar 2. plass finner vi Anna Rasmussen, kjent for bloggen «mamma til Michelle». Hun hadde i fjor en inntekt på 2,2 millioner og har tredoblet inntekten sin fra året før. Trine Sandberg, som var den som tjente mest i 2014, har falt ned på en tiende plass når det gjelder inntekter tilknyttet matbloggen hun skriver. Likevel har hun en inntekt på litt over en million.

Caroline Berg Eriksen kommer på en klar 3. plass med bloggen av samme navn. Hun hadde en inntekt på 1,9 millioner i fjor. De to siste plassene i topp 5 tilhører også kvinner. På 4. plassen har vi Kristine Ilstad med bloggen det søte liv. Hun tjente 1,7 millioner i fjor og sist, men ikke minst, finner vi Annette Giæver Haga på 5. plassen. Hun har bloggen nettenestea.com og hun tjente 1,6 millioner siste år.

Flest kvinner

Når vi ser på listen over bloggere i Norge som ligger på topp 20 over størst inntjening, så er det liten tvil om at det er kvinnene som dominerer. Kun en enkelt mann har sneket seg inn på listen over de største bloggerne i landet. På en 6. plass vi finner nemlig Peter Kihlman som er kjent fra bloggen «Pappahjerte». Han hadde siste år en inntjening på 1,6 millioner. Resten av bloggerne på listen er kvinner og tar vi med de 30 største bloggerne, så er det fortsatt kun en eneste mann på denne listen. Felles for de fleste bloggere er at de tjener penger på affiliate og avtaler med diverse bedrifter. F. eks., er det en blogg om trening, så kan en ha reklamer for treningsutstyr, og få en viss prosentandel av salg. I dette konkrete eksempelet, så kan en nevne nettbutikken gorilla sports, de gir 10% av hvert salg i kommisjon til affiliates!