Dette datautstyret trenger du til webdesign

Webdesign er en bransje som vokser raskt etter hvert som mer og mer blir digitalisert. Det vil derfor være bruk for flere webdesignere i tiden fremover, som kan være med til å lage enda flere brukervennlige nettsider og implementere digitale løsninger som kommer kundene til gode. Når du skal jobbe med webdesign, så er det noe utstyr som er nødvendig. En ting er selve softwaren som trengs. Noe annet er den pc-en som du skal bruke. Det stilles også store krav til datamaskinen din om du skal slippe å bruke mye tid på å vente mens den sliter med å behandle data.

En rask PC

Når du skal jobbe med webdesign som profesjonell, så stilles det litt krav til det utstyret du skal bruke. En del av de programmer man benytter som webdesigner krever en del av datamaskinen. Spesielt programmer til bilderedigering, som Photoshop, stiller store krav til det tekniske i en datamaskin. I dag er det ikke den store forskjellen på en stasjonær pc og en bærbar når det gjelder ytelse. Fordelen med en bærbar er at du kan jobbe hvor du måtte ønske, så lenge du har et bra nett. Skal du jobbe mye med bilder så anbefales det å bruke en ekstern skjerm med høy oppløsning, slik at du bedre kan holde overblikket. Ellers bør du ha en pc med mange GB RAM, slik at jobben går fremover i et raskt tempo. Derfor er det ofte nødvendig med minst 8 GB RAM i pc-en når du skal bruke Photoshop. I tillegg bør maskinen ha en rask prosessor og et skjermkort som er blant de nyeste.

Hva mer trenger du?

Ved siden av selv pc-en, så trenger du mest å kunne sette deg inn i hva det er en kunde ønsker når denne kommer og ber deg om hjelp med en ny nettside eller andre nettbaserte løsninger. Det er en viktig kunnskap å kunne designe nettsider som er brukervennlige, men som samtidig har et design som gjør at den besøkende har lyst til å bli værende på siden. Alt dette avgjøres i løpet av et kort øyeblikk og da vet man om siden er en suksess eller ikke. Dette er en av grunnene til at design er veldig viktig, men det er selvsagt også viktig at brukeren av nettsiden føler at den er enkel å navigere rundt på samt gir svar på spørsmål man sitter med. Husk også at innhold er viktig, f.eks. SEO artikler eller annet relevant innhold som bilder osv.