Nettsider – Hva må en designer tenke på?

Nye nettsider dukker opp på nettet daglig og enten det er nettsider som eieren har laget selv eller fått en webdesigner til å lage for seg, så er det noen ting man må tenke på. Fordelen med en designer er at man får utbytte av den utdannelsen som en webdesigner har vært gjennom, og de tenker kanskje litt mer profesjonelt i forhold til hvordan siden skal se ut når den er ferdig. Det er likevel ganske vanlig at det er et parløp som kjøres når du som kunde kommer til en designer og ber om hjelp til den nye nettsiden din.

Bruk av templates

Mange bruker i dag de såkalte templates når de setter opp en ny nettside, det har de for eksempel gjort på Billige billån. Det er enklere i forhold til å måtte finne på nye design for hver gang, og i dag finnes det et enormt utvalg. Mange designere bruker også templates som de selv har produsert og som de har brukt mye tid på å tilpasse, slik at de fremstår som brukervennlige, flotte og gjennomtenkte. Dette er nettopp noe av det som en designer bruker mye tid på når han skal lage en nettside. En ting er hvordan siden presenterer seg for nye og eksisterende kunder første gang de ser den. Det visuelle er veldig viktig og har stor betydning for om en førstegangsbesøkende vil se nærmere på nettsiden eller gå videre til en annen. Dernest er det viktig at siden er så brukervennlig som mulig. Det å kunne finne det man som kunde trenger av informasjon, uten å lete, er veldig viktig og en av tingene som man som designer må tenke mye over. Hvordan skal siden settes opp slik at den blir presentabel, men samtidig laster raskt og er lett å navigere seg rundt på.

Innhold

Selve innholdet på nettsiden er det gjerne eieren av nettsiden som produserer. Men det er ikke uvanlig at selve oppsettet for hvilket innhold som trengs, settes opp sammen med designeren. Her finner man ut i fellesskap hvilke kategorier som skal være på siden og hvilke undersider som må være der. Det kan også hende det skal gjøres plass til en blogg, en chatfunksjon eller andre former for interaktivt innhold. Alt sammen noe som designeren må være med å forberede, slik at det til slutt kun gjenstår å legge inn tekstene. Alt dette er en prosess som i dag kan gjøres veldig raskt, spesielt hvis man som kunde kan bruke en av de templates som designeren jobber med.