Webdesign – Nettside tilpasset leserne dine

I dagens digitale verden brukes internettet av milliarder verden over, hver eneste dag. Dette gjør at mange bedrifter har en nettside slik at de blir synlige overfor potensielle kunder. Det finnes også et stort antall blogger på nettet hvor vanlige folk skriver om et spesielt emne eller om hva som skjer i hverdagens deres. Men det ser ikke ut til at behovet stopper opp og det kommer daglig flere nye nettsider. Seneste tall fra januar 2015 viser at det finnes mer enn en milliard nettsider i verden, og av dem er det rundt 3,5 millioner nettsider som heter noe med .no.

En ny nettside

Det er også plass til siden din, om du tenker på å lage en nettside til bedriften din eller begynne å blogge om et emne som ligger deg nært. Nettsider kommer og går og derfor har antall nettsider på verdensplan ligget ganske stabilt de siste årene. Før du begynner er det viktig å tenke over hva siden skal inneholde, hvem som er din målgruppe og hva du ønsker å oppnå med siden. Når du har funnet ut av hva du skal bruke siden din til, så er det viktig å tenke på designet. Dette er det første som en mulig kunde eller leser vil se på siden din og derfor er førstegangsinntrykket viktig.

Den enkleste løsningen, uansett om det er en privat nettside eller til en bedrift, er å kjøpe en ferdig nettside. Det finnes mange selskaper på nettet som tilbyr å lage din nye nettside. Det eneste du trenger å gjøre er å gi dem den informasjon de trenger, så ordner de resten. Det er veldig enkelt, men selvsagt ikke den rimeligste løsningen. Men om du mener dette er løsningen for deg og din bedrift, så kan du enkelt søker etter «kjøp webdesign» og du vil helt sikkert får mange treff på selskaper som tilbyr slike tjenester.

Lage nettside selv

En annen mulighet er å kjøpe en ferdig webdesign eller template om du vil. Dette er en mal på hvordan siden ser ut og du kan så legge inn egne tekster, bilder, lage menyer etc. Om du skal lage en blogg, så er WordPress det riktige for deg. Her finnes det et meget stort utvalg av templates som er designet for bloggere, men selvsagt kan de også brukes til vanlige nettsider. Alternativt kan du kjøpe en ferdig hos en av de mange nettsider som tilbyr slikt. Søk på «web templates» og du vil få opp mange treff. Her kan du velge blant utallige kategorier av templates og på den måte finne frem til et design og en struktur på nettsiden, som passer til akkurat ditt behov. Husk på at design og funksjonalitet har mye å si, spesielt når mulige kunder besøker en nettside for første gang. Liker den besøkende ditt webdesign, så er sjansen mye større for at personen blir på siden og faktisk leser gjennom innholdet og budskapet. Dette er en relativ billig løsning og det eneste du må gjøre etter å ha lastet ned filene, er å tilpasse siden med egne tekster og bilder.