Webdesign – Slik får du kunder til nettsiden din

I en digital verden er det mye å holde styr på, spesielt når det gjelder å få kunder til å besøke din nettside. Alt fra webdesign til innhold, digitale medier og søkemotors optimalisering. Disse delene er viktige for å få lesere til bloggen din eller om du skal selge varer/tjenester på nettsiden din. Derfor er det ofte et spørsmål om det er noe du bør ordne selv eller få hjelp fra de «proffe».

Digitale byråer

Det er ikke mange år siden at det var forbeholdt de litt større bedrifter å bruke reklamebyråer som hjelpere. Spesielt når de skulle planlegge nye kampanjer, hvor det var nødvendig med booking av reklameplass hos ulike medier, selve annonsematerialet måtte lages og oppfølging av kampanjen var også nødvendig. I dag har det blitt flere medier å forholde seg til, spesielt de digitale plattformene har blitt mange. Det å bli synlig i de digitale medier, som Facebook, Instagram og Twitter, er ikke helt enkelt og derfor er det mange som oppsøker et digitalt byrå for å få hjelp.
En ting er å finne et godt design for nettsiden samt få lagt inn en rekke gode tekster og bilder, noe annet er å få kunder og lesere til å finne siden din i mylderet av nettsider. Det er her at et digitalt byrå kommer inn i bildet. De kan hjelpe med å finne den beste løsningen for din bedrift eller blogg. Dette er en prosess hvor det er nødvendig å analysere seg frem til hvor du skal finne dine kunder eller lesere. Dette kan være vanskelig å få til selv, ikke umulig, men vanskelig. En må vite hvor målgruppene befinner seg og hvilke medier de foretrekker.

Kampanjer

Når analysen har blitt gjort er det mulig å sette i gang en målrettet kampanje mot din primære målgruppe. Når mulige kunder skal finne en varer de ønsker å kjøpe på nettet, så bruker folk flest Google for å søke. En av oppgavene til et digitalt byrå er å få nettsiden din synlig for kundene ved å få den frem i køen på Google. Samtidig vil de også sørge for at nettsiden er synlig på Facebook og Instagram. Ved å optimalisere en nettside vil den bli mer synlig overfor potensielle kunder.

Lag et flott design til siden din

Den ene oppgave som du må ordne selv er å sørge for at nettsiden har en webdesign som tiltaler folk. Dette kan du også få hjelp til, men det er enkelt å gjøre selv. Om du velger å lage nettsiden i WordPress, så finnes det her et stort utvalg av ferdige webdesign. Så snart du har funnet en template du liker og har tro på, så kan du begynne å legge inn tekster og bilder. Husk på at innholdet på siden er minst like viktig som et fint webdesign. Med et flott design vil du ha fanget oppmerksomheten til folk og da er det viktig at de også liker innholdet på siden og finner det interessant. Det er egentlig det samme som gjelder for en blogg, men her er det kun rammene som skal gjøres ferdig, resten blir til underveis når du legger ut innlegg.