Fordeler og ulemper med CFD Trading

Det finnes mange gode grunner til å drive med CFD trading eller CFD handel som vi ville kalt det på norsk. Det er klart det kan være risikabelt, men slik er det med alle former for investering. Så lenge du er klar over at risikoen er der og så lenge du ikke investerer mer enn du har råd til å tape så kan CFD trading absolutt være en god investering.

CFD står for Contact For Difference på engelsk. På norsk kan vi kalle det for differansekontakter eller forskjellskontakter, men du vil nok oppdage at det er CFD trading som brukes ovenfor de norske begrepene. CFD handel går ut på at det er to parter som har kontakt. De kjøper og selger og blir enige om å utveksle differansen. Denne differansen skal utveksles innenfor et gitt tidsrom fra aksjen kjøpes og til posisjonen lukkes.

Hvordan fungerer CFD trading?

CFD handel kan være vanskelig å forstå seg på og mange mener også at dette er en svært risikofylt form for investering. Hvis du handler med såkalt «giring» så blir risikoen også enda større og det kan for mange virke uforståelig at noen ønsker å drive med denne formen for investering. Grunnen til at mange mener at det er så risikofylt å drive med CFD handel er fordi du rett og slett sitter og spekulerer om hvorvidt noe vil syke eller øke i verdi. CDF-ene kan være råvarer, valuta, aksjer og indekser og det er ofte kontrakten mellom de to kontaktene som avgjør hvor god avkastningen vil være.Forex trading eller handel med valuta på nett er en av de mest populære CFD tradingene fordi du trenger ikke bare å investere i håp om at en valuta skal stige, du kan også tjene penger dersom en valuta synker. Her går det naturligvis mye på spekulasjoner og selv om du har god kunnskap om markedet er ikke det alltid nok når det kommer til CDF trading. Det er derfor svært viktig at du vet hva du går til og at du er klar over at her er det en mulighet for at utfallet ikke blir slik du hadde planlagt.

Utover det er det også verdt å nevne at CDF-er er veldig dyre, så det er ikke noe sted å starte for en som akkurat har begynt med investering. Er du derimot mer erfaren eller er daytrader med en god startkapital kan CDF handel absolutt være en måte å tjene en god avkastning.